Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

708
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دوره ی نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 416 | صفحه پایان 423

چکیده

 در این پژوهش جهت بررسی تأثیر شیوه های مختلف کشتار بر کیفیت و ماندگاری ماهی کپور نقره ای طی نگه داری در یخچال (4 درجه سانتی گراد), ماهی ها به سه روش کشتار گردیدند؛ گروه اول صید با تور دستی و نگه داری به طور مستقیم در یخ خرد شده و کشتار پس از بیهوشی کامل با ضربه به سر, گروه دوم صید با تور دستی و قطع کمان های آبششی با قیچی و گروه سوم (گروه شاهد) کشتار در معرض هوای آزاد/خارج از آب (خفگی). جهت ارزیابی مولفه های کیفی گوشت, نمونه برداری در دوره های زمانی صفر, 3, 6, 9 و 12 روز پس از مرگ انجام شد. سپس نمونه ها از نظر تغییرات برخی از شاخص های کیفی نظیر سفتی/سختی بافت, رنگ, ظرفیت نگهداری آب و مجموع ترکیبات ازته ی فرار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای اعمال شده و زمان نگه داری بر مقدار سختی بافت معنی دار بود (0/05>P). نتایج رنگ سنجی ماهیان اختلاف معنی داری را بین تیمارها در طول زمان نشان داد. مقدار ظرفیت نگهداری آب در تیمارهای مختلف اعمال شده و در زمان های مختلف دارای اختلاف معنی داری بود (0/05>P). همچنین بر اساس نتایج, تغییرات مجموع ترکیبات ازته ی فرار در ماهی های کشتار شده با روش های مختلف معنی دار بود. نتایج نشان داد که با توجه به اثرات شیوه ی کشتار بر کیفیت ماهی کپور نقره ای در طی دوره ی نگهداری, کشتار این ماهی به روش قطع کمان آبششی (خونگیری) برای این ماهی پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسلمی اجارستاقی، عاطفه، مسلمی، مهران، ایگدری، سهیل، حسینی، سیدولی، و عابدی، روزبه. (1396). بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دوره ی نگهداری در یخچال. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 70(4 )، 416-423. SID. https://sid.ir/paper/162223/fa

    Vancouver: کپی

    مسلمی اجارستاقی عاطفه، مسلمی مهران، ایگدری سهیل، حسینی سیدولی، عابدی روزبه. بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دوره ی نگهداری در یخچال. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1396؛70(4 ):416-423. Available from: https://sid.ir/paper/162223/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه مسلمی اجارستاقی، مهران مسلمی، سهیل ایگدری، سیدولی حسینی، و روزبه عابدی، “بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دوره ی نگهداری در یخچال،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 70، no. 4 ، pp. 416–423، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162223/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا