مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

377
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی تولید پروتئین قارچی با استفاده از Fusarium solani PTCC5285

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 95

چکیده

 پروتئین قارچی یک ماده غذایی جدید برای مصرف انسان می باشد که تولید آن از سال 1985 در انگلستان تحت نام تجاری (Quorn) آغاز شده است و به عنوان جایگزین گوشت در بسیاری از فرآورده های غذائی استفاده می شود. هدف از این تحقیق بهینه سازی ترکیبات غذایی محیط و شرایط کشت جهت بهبود تولید مایکوپروتئین توسط قارچ Fusarium solani PTCC585 بود. ابتدا با استفاده از روش تغییر یک فاکتور در زمان (One- Factor- at- a- time) اثر منابع کربنی و نیتروژنی مختلف همچنین اثر زمان انکوباسیون,pH , دور همزن و اندازه مایه تلقیح در تولید بررسی گردید. سپس بهینه سازی بهترین منابع غذایی به روش آرایه های متعامد (Taguchi method) انجام پذیرفت. ابتدا اثر منابع کربنی مختلف مانند گلوکز, ساکارز, نشاسته, مالتوز, فروکتوز و همچنین از ضایعات سیب زمینی, آب پنیر, سبوس برنج و سبوس گندم بررسی شد. پس از آن اثر منابع نیتروژنی معدنی و آلی مختلف نظیر نیترات آمونیوم, سولفات دی آمونیوم, دی آمونیوم هیدروژن فسفات, اوره, پپتون گوشت, پپتون سویا, عصاره مخمر و عصاره گوشت در تولید پروتئین توسط این قارچ بررسی شد. نتایج نشان داد که از میان منابع کربنی نشاسته به عنوان بهترین منبع کربن بوده و از میان ضایعات و منابع کربنی ارزان قیمت بکار گرفته شده, ضایعات سیب زمینی و سبوس برنج بیشترین میزان تولید را داشت و از میان منابع نیتروژنی اوره به عنوان بهترین منبع شناخته شد. بهترین زمان, pH, دور همزن و اندازه مایه تلقیح به ترتیب عبارت بودند از 2 روز, 5,200 rpm  و 9% (حجمی/ حجمی). بهینه سازی به روش تاگوچی در سه مرحله انجام شد. با توجه به نتایج به دست آمده میزان تولید پروتئین در شرایط اولیه 4.35 درصد در گرم وزن خشک بود که با بهینه سازی شرایط تولید پس از انجام روش تغییر یک فاکتور در یک زمان و تاگوچی تولید به ترتیب به میزان 6.42 و 18 درصد در گرم رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمیه انارکی، مهشید، فائزی قاسمی، محمد، و چایچی نصرتی، آرش. (1389). بهینه سازی تولید پروتئین قارچی با استفاده از Fusarium solani PTCC5285. علوم زیستی، 4(3 (پیاپی 14))، 83-95. SID. https://sid.ir/paper/164245/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمیه انارکی مهشید، فائزی قاسمی محمد، چایچی نصرتی آرش. بهینه سازی تولید پروتئین قارچی با استفاده از Fusarium solani PTCC5285. علوم زیستی[Internet]. 1389؛4(3 (پیاپی 14)):83-95. Available from: https://sid.ir/paper/164245/fa

    IEEE: کپی

    مهشید هاشمیه انارکی، محمد فائزی قاسمی، و آرش چایچی نصرتی، “بهینه سازی تولید پروتئین قارچی با استفاده از Fusarium solani PTCC5285،” علوم زیستی، vol. 4، no. 3 (پیاپی 14)، pp. 83–95، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/164245/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button