مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,018
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوتریسین، کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر ویژگی های کیفی و انبارمانی پس از برداشت میوه آلو رقم شابلون (Shablon)

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 26

چکیده

 اثر کاربرد پوتریسین, کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک در غلظت های مختلف بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه های آلو رقم شابلون در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار بررسی شد. میوه ها در کلرید کلسیم 60 و 80 میلی مولار, پوتریسین 1 و 2 میلی مولار, اسید سالیسیلیک 1 و 3 میلی مولار و آب مقطر (تیمار شاهد) به روش غوطه وری تیمار شدند و در سردخانه با دمای 1-2 درجه سلیسیوس و رطوبت نسبی 80% به مدت 6 هفته نگهداری شدند. سپس پارامترهای کیفی از قبیل کاهش وزن, سفتی بافت, مواد جامد محلول, اسیدیته و ویتامین ث در طول دوره انبارداری, هر هفته یکبار اندازه گیری شدند. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تیمار و زمان بر روی تمام صفات اندازه گیری شده در سطح آماری 1 درصد معنی دار شده است. به طوری که تیمارهای مورد نظر موجب حفظ کلیه ویژگی های کیفی میوه در طول دوره نگهداری گردید. اثر متقابل تیمار زمان در سه صفت درصد کاهش وزن میوه, سفتی و مقدار مواد جامد محلول تفاوت معنی داری نداشت. در حالی که برهمکنش تیمار و زمان بر میزان اسیدیته و ویتامین ث میوه ها در سطح آماری 5 درصد معنی دار گردید. یعنی با پیشرفت روند نگهداری میوه در سردخانه از مقادیر اسیدیته و ویتامین ث کاسته شد. مقایسه میانگین داده ها نشان داد که بین شاهد و بقیه تیمارها اختلاف معنی داری در تمام ویژگی های کیفی میوه وجود داشت. موثرترین تیمار در جلوگیری از کاهش وزن تر میوه ها کلرید کلسیم بود. در مورد حفظ ویتامین ث میوه ها کلرید کلسیم و پوتریسین بهتر از اسید سالیسیلیک عمل کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شکراله فام، صبا، حاجی لو، جعفر، زارع نهندی، فریبرز، طباطبایی، سیدجلال، و نقش بندحسنی، رحیم. (1393). اثر پوتریسین, کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر ویژگی های کیفی و انبارمانی پس از برداشت میوه آلو رقم شابلون (Shablon). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 37(2)، 15-26. SID. https://sid.ir/paper/165174/fa

    Vancouver: کپی

    شکراله فام صبا، حاجی لو جعفر، زارع نهندی فریبرز، طباطبایی سیدجلال، نقش بندحسنی رحیم. اثر پوتریسین, کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر ویژگی های کیفی و انبارمانی پس از برداشت میوه آلو رقم شابلون (Shablon). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1393؛37(2):15-26. Available from: https://sid.ir/paper/165174/fa

    IEEE: کپی

    صبا شکراله فام، جعفر حاجی لو، فریبرز زارع نهندی، سیدجلال طباطبایی، و رحیم نقش بندحسنی، “اثر پوتریسین, کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر ویژگی های کیفی و انبارمانی پس از برداشت میوه آلو رقم شابلون (Shablon)،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 37، no. 2، pp. 15–26، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button