مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاهش اثر گرد و خاک بر خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم بی دانه سفید در اثر شتشو با دی اکتیل

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 125

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر گرد و خاک بر انگور رقم بی دانه سفید, آزمایشی به صورت بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات انگور ملایر در سال 1394-1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل تیمار گرد و خاک به صورت مصنوعی, تیمار راهکار (شتشو با محلول آب و ماده دی اکتیل) و شاهد بودند. در این پژوهش, کلروفیل a و b, کاروتنوئید, صفات رویشی از قبیل طول شاخه, طول دمبرگ, طول برگ, سطح برگ, فاصله میان گره و صفات زایشی از قبیل تشکیل میوه, تعداد خوشه در بوته و حبه در خوشه, طول خوشه و قند حبه اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که گرد و خاک باعث کاهش رنگ دانه های برگ شد. از بین صفات رویشی طول دمبرگ, فاصله میان گره و سطح تک برگ در تیمار گرد و خاک تغییر و نسبت به تیمارهای آزمایش کوتاه و اختلاف بین تیمارها معنی دار بود.اختلاف طول شاخه سال جاری تیمارها در مرحله دوم (اوایل گل دهی) معنی دار و طویل ترین شاخه ها در تیمار راهکار مشاهده شد. تشکیل میوه, تعداد خوشه در بوته و حبه در خوشه بوته های با تیمار گردوخاک کاهش یافت (تا 7 درصد). همچنین میزان قند حبه و تعداد خوشه انگور در تیمار گردوخاک به شدت کاهش یافت و با دیگر تیمارهای آزمایش اختلاف معنی دار داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که محلول آب و ماده دی اکتیل خسارت ناشی از گردوخاک را کاهش داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهروزی، محمود، نوری، حمید، بازگیر، سعید، نجاتیان، محمدعلی، و اخضری، داوود. (1396). کاهش اثر گرد و خاک بر خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم بی دانه سفید در اثر شتشو با دی اکتیل. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 40(2 )، 113-125. SID. https://sid.ir/paper/165187/fa

    Vancouver: کپی

    بهروزی محمود، نوری حمید، بازگیر سعید، نجاتیان محمدعلی، اخضری داوود. کاهش اثر گرد و خاک بر خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم بی دانه سفید در اثر شتشو با دی اکتیل. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1396؛40(2 ):113-125. Available from: https://sid.ir/paper/165187/fa

    IEEE: کپی

    محمود بهروزی، حمید نوری، سعید بازگیر، محمدعلی نجاتیان، و داوود اخضری، “کاهش اثر گرد و خاک بر خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم بی دانه سفید در اثر شتشو با دی اکتیل،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 40، no. 2 ، pp. 113–125، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165187/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button