Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

729
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اولین گزارش گونه هایFusarium culmorum و Fusarium subglutinans جداشده از رقم های پیاز استان های آذربایجان شرقی و غربی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 گونه های مختلف فوزاریوم یک گروه از بیمارگرها هستند که سبب خسارت اقتصادی کمی و کیفی به پیاز می شوند. آلودگی های فوزاریومی معمولاً از کشتزار شروع و تا مرحله ی انبارداری ادامه می یابد. بیماری پوسیدگی فوزاریومی ریشه و طبق پیاز در سراسر جهان وجود دارد و در چند سال اخیر در مناطق عمده ی کشت پیاز و به خصوص در استان های آذربایجان-شرقی و غربی گسترش زیادی پیدا کرده است و در حال حاضر مهم ترین بیماری پیاز در کشور است. به منظور شناسایی تکمیلی عامل بیماری در مناطق عمده ی کشت این محصول از آذربایجان شرقی (ایلخچی, آذرشهر, عجب شیر, بناب, ملکان, مرند, مراغه) و آذربایجان غربی (میاندوآب, خوی, سلماس) در تابستان 1391 از مزارع متعددی نمونه برداری به عمل آمد. پس از انجام جداسازی و خالص سازی, درمجموع 140 جدایه خالص سازی گردید. از جدایه های خالص شده 80 جدایه جهت انجام آزمون بیماری زایی روی غده پیاز انتخاب شدند که 42 تا از جدایه ها بیماری زا بودند. بر اساس ویژگی های ریخت شناختی (مورفولوژیکی) و داده های مولکولی ناشی از تکثیر قطعه ی موردنظر بر اساس آغازگرهای اختصاصی گونه ای درمجموع 9 گونه, F. oxysporum, F. proliferatum, F. redolens, F. subglutinans, F. culmorum, F. avenaceum, F. crookwellens, F. nygamaiوF. solani شناسایی شدند. از بین 42 جدایه ی مورد بررسی 28/14درصد جدایه ها پرآزاری شدید (بالای 60%), 19/26درصد پرآزاری به نسبت شدید (بین60-50%), 48/40% پرآزاری متوسط (50-40%) و در نهایت 05/19درصد جدایه ها پرآزاری ضعیف (40-30%) از خود نشان دادند. از 42 جدایه ی مورد مطالعه گونه ی Fusarium subglutinans, با فراوانی 38/2 درصد و پرآزاری درصد 43 در گروه C, گونهF. culmorum, با فراوانی 14/7 درصد و پرآزاری 50درصد در گروه B قرار گرفتند که برای اولین بار از روی پیاز از این مناطق گزارش می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جاهدی، اکبر، محمدی گل تپه، ابراهیم، و صفایی، ناصر. (1397). اولین گزارش گونه هایFusarium culmorum و Fusarium subglutinans جداشده از رقم های پیاز استان های آذربایجان شرقی و غربی. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(1 )، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/171678/fa

    Vancouver: کپی

    جاهدی اکبر، محمدی گل تپه ابراهیم، صفایی ناصر. اولین گزارش گونه هایFusarium culmorum و Fusarium subglutinans جداشده از رقم های پیاز استان های آذربایجان شرقی و غربی. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/171678/fa

    IEEE: کپی

    اکبر جاهدی، ابراهیم محمدی گل تپه، و ناصر صفایی، “اولین گزارش گونه هایFusarium culmorum و Fusarium subglutinans جداشده از رقم های پیاز استان های آذربایجان شرقی و غربی،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 1–9، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171678/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا