مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولین های IgM ،IgG ،IgA و IgE در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

کلیدواژه

جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina)Q2

چکیده

 این مطالعه به بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات ایمونوگلوبین ها و نرخ ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان می پردازد. شاخص های استفاده شده دراین مطالعه تعیین میزان ایمونوگلوبین های IgM, IgG, IgA و IgE خون و بررسی تغییرات در شاخص های ایمنی و درصد تلفات ماهیان بوده است. ماهی ها در 5 تیمار با تراکم جلبک دونالی یلای خالص به مقادیر صفر (شاهد), 5, 7, 9 و 11گرم در کیلوگرم غذا به مدت 3ماه تغذیه شدند و سپس در دو مرحله, یکی در ابتدای ماه اول) ماهیان 100±1 گرمی) شاهد 1 و دیگری پس از اتمام ماه سوم پرورش (ماهیان 500±10 گرمی) شاهد 2 به علاوه 4 تیمار, برای گرفتن خون به طور تصادفی انتخاب (به تعداد 25 عدد) شدند و نمونه های خون جهت سنجش ایمونوگلوبولین به آزمایشگاه, فرستاده شد. نتایج بدست آمده در این بررسی نشان داد, که سطوح ایمونوگلوبولین های IgM و IgA در پلاسمای ماهی هایی که با جلبک دونالی یلا تغذیه شده اند, دارای اختلاف آماری معنی داری (P<0.05) در مقایسه با گروه شاهد می باشند. سطوح ایمونوگلوبولین های IgM و IgA با افزایش مقدار جلبک دونالی یلا و زیاد شدن وزن افزایش یافت. میزان  IgMو IgA به ترتیب به میزان (10±1) و (2±1) میلی گرم در دسی لیتر در پلاسمای ماهی ها افزایش یافت. سطوح ایمونوگلوبولین های IgG و IgE تغییری در جهت افزایش از خود نشان ندادند. نتایج حاصل از ثبت درصد تلفات مشخص نمودند که ماهیان در وزن های مختلف تلفاتی نشان ندادند که این موضوع حاکی از سازش پذیری قابل توجه آن ها با شرایط تغذیه ای می باشد. توجه به نتایج حاضر نشان می دهد که روند تغییرات ایمونولوژیک در ماهی قزل آلای رنگین کمان در نتیجة تغذیه با جلبک دونالی یلا افزایش می یابد. افزایش این شاخص ها نشان دهندة این است که بتاکاروتن موجود در این جلبک به شکل قابل توجهی سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان را تحریک نموده و باعث افزایش مقاومت آن می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امانی نژاد، پریسا، عمادی، حسین، امتیازجو، مژگان، و حسین زاده صحافی، همایون. (1391). بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولین های IgM ,IgG ,IgA و IgE در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis). پژوهش های علوم و فنون دریایی، 7(1)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/173915/fa

    Vancouver: کپی

    امانی نژاد پریسا، عمادی حسین، امتیازجو مژگان، حسین زاده صحافی همایون. بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولین های IgM ,IgG ,IgA و IgE در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis). پژوهش های علوم و فنون دریایی[Internet]. 1391؛7(1):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/173915/fa

    IEEE: کپی

    پریسا امانی نژاد، حسین عمادی، مژگان امتیازجو، و همایون حسین زاده صحافی، “بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولین های IgM ,IgG ,IgA و IgE در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis)،” پژوهش های علوم و فنون دریایی، vol. 7، no. 1، pp. 1–10، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/173915/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button