مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,130
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات تغذیه ای با آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر رشد، بازماندگی و مقاومت (در برابر تنش شوری و دمایی) در لارو ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی تغذیه آرتمیای فرانسیسکانا (Artemia fransiscana) غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر روی میزان رشد, بازماندگی و مقاومت لاروهای ماهی مرکب ببری در برابر تنش شوری و دمایی, در ایستگاه نرم تنان خلیج فارس بندرلنگه انجام گرفت. لاروهای ماهی مرکب ببری, بیست و پنج روز پس از هچ با میانگین طول 15.97±0.15 میلی متر و میانگین وزن 3.53±0.03 گرم در 5 تیمار, همراه با سه تکرار به مخازن پرورش منتقل شدند. تیمارهای آزمایشی شامل آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد حاوی 5, 10 و 15 درصد ویتامین C (به ترتیب گروه های C1, C2 و C3), روغن کبد ماهی کاد بدون ویتامین (گروه HUFA) و آرتمیای غنی نشده (گروه شاهد) بود. در هر تکرار, 20 قطعه لارو ماهی مرکب به صورت تصادفی به مخازن 20 لیتری معرفی گردید و تعداد 10 عدد آرتمیای بالغ در لیتر در روز جهت غذادهی لاروها استفاده شد. در پایان دوره پانزده روزه تحقیق, به منظور ارزیابی مقاومت لاروهای ماهی مرکب ببری در برابر تنش, سه گروه از لاروها به مدت یک ساعت در برابر تنش های شوری 5, 15 و 25 قسمت در هزار و تنش دمایی 10, 25 و 35 درجه سانتی گراد قرار داده شدند و میزان مرگ ومیر ناشی از استرس ثبت شد. نتایج پژوهش نشان داد که تغذیه با ویتامین C و اسیدهای چرب غیراشباع باعث افزایش فاکتورهای رشد و بازماندگی در لاروهای ماهی مرکب ببری شد, به طوری که بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد اختلاف معنی داری به لحاظ آماری مشاهده گردید (P<0.05). همچنین بررسی نتایج میزان بازماندگی پس از اعمال تنش های شوری و دمایی, نشان داد که اگرچه بین تیمارهای آزمایشی (به جز شاهد) اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی میزان بازماندگی در شوری 25 قسمت در هزار و همچنین میزان بازماندگی در دمای 25 درجه سانتی گراد بیشتر بود. به طور کلی غنی سازی آرتمیا با اسیدهای چرب ضروری و ویتامین C موجب افزایش رشد و بازماندگی در لاروهای ماهی مرکب ببری گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدی، محمدرضا، بحری، امیرهوشنگ، یحیوی، مازیار، محمدی زاده، فلورا، و یاسمی، مهران. (1395). بررسی اثرات تغذیه ای با آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر رشد, بازماندگی و مقاومت (در برابر تنش شوری و دمایی) در لارو ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 8(32)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/174573/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدی محمدرضا، بحری امیرهوشنگ، یحیوی مازیار، محمدی زاده فلورا، یاسمی مهران. بررسی اثرات تغذیه ای با آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر رشد, بازماندگی و مقاومت (در برابر تنش شوری و دمایی) در لارو ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1395؛8(32):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/174573/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا زاهدی، امیرهوشنگ بحری، مازیار یحیوی، فلورا محمدی زاده، و مهران یاسمی، “بررسی اثرات تغذیه ای با آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر رشد, بازماندگی و مقاومت (در برابر تنش شوری و دمایی) در لارو ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 8، no. 32، pp. 1–11، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174573/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا