مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

871
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر اسانس برخی گیاهان بر ایمنی غیراختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus)

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 28

چکیده

 مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر اسانس گیاهان پونه کوهی (Mentha longifolia), مرزه معمولی (Satureja hortensis) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر برخی شاخص های ایمنی غیر اختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) صورت پذیرفت. اسانس گیاهان به میزان یک درصد به غذای روزانه ماهیان به مدت یک ماه اضافه شد و در پایان دوره شاخص های ایمنی سلولی و همورال ماهیان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی نشان داد که درصد نوتروفیل ها در گروه های آزمون نسبت به گروه شاهد به خصوص در مورد آویشن شیرازی و مرزه معمولی افزایش معنی داری داشته است (P<0.05), اگرچه تفاوت معنی داری بین تعداد کلی گلبول های سفید در گروه های مختلف مشاهده نشد. تعداد جرم فاگوسیته شده و درصد فاگوسیتوز نیز در گروه های دریافت کننده اسانس بیش تر از گروه شاهد بود (P<0.05). نتایج همچنین حاکی از افزایش میزان لیزوزیم در هر سه گروه دریافت کننده اسانس بود که بین گروه شاهد و گروه دریافت کننده گیاه مرزه اختلاف معنی داری وجود داشت (P<0.05). بطور کلی نتایج حاکی از ارتقاء برخی شاخص های ایمنی سلولی و همورال در ماهی استرلیاد متعاقب استفاده از اسانس گیاهان مورد اشاره می باشد, لذا استفاده از اسانس های مورد بررسی بخصوص مرزه و آویشن جهت ارتقاء ایمنی این گونه ماهی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رئیسی، مهدی، فخریان، محمد، جعفریان، محسن، و ورشویی، حسین. (1393). مطالعه تاثیر اسانس برخی گیاهان بر ایمنی غیراختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 6(21)، 23-28. SID. https://sid.ir/paper/174630/fa

    Vancouver: کپی

    رئیسی مهدی، فخریان محمد، جعفریان محسن، ورشویی حسین. مطالعه تاثیر اسانس برخی گیاهان بر ایمنی غیراختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1393؛6(21):23-28. Available from: https://sid.ir/paper/174630/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رئیسی، محمد فخریان، محسن جعفریان، و حسین ورشویی، “مطالعه تاثیر اسانس برخی گیاهان بر ایمنی غیراختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 6، no. 21، pp. 23–28، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button