مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

828
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از پودر دافنی و نرئیس در جیره غذایی بر بازماندگی و برخی شاخص های رشد لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثرات جیره های غذایی مختلف بر بازماندگی و برخی از شاخص های رشد لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در سال 1389 در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام شد. پس از آماده شدن و آبگیری 30 عدد مخزن 60 لیتری, تعداد 60 قطعه لارو به طور تصادفی انتخاب و پس از اندازه گیری طول و وزن, به هر یک از مخازن مورد نظر انتقال پیدا کردند. 10 جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف کنسانتره متداول, پودر دافنی و پودر نرئیس تهیه گردید. 5 روز پس از تغذیه فعال به منظور سازگاری دستگاه گوارش لاروها, تغذیه با جیره های غذایی مخصوص به مدت 5 روز دیگر انجام گرفت. 10 روز بعد از شروع تغذیه فعال, تغذیه با جیره های آزمایشی به میزان 30 درصد وزن لاروها و هر 4 ساعت به مدت 35 روز انجام شد. برای هر تیمار سه تکرار در نظر گرفته شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی نظیر دما, اکسیژن و pH روزانه دو بار اندازه گیری شده و تحت کنترل بود. در پایان آزمایش طول و وزن لاروها اندازه گیری شده و درصد بازماندگی و شاخص های رشد مانند FCR, SGR, BWI و GR محاسبه گردید. نتایج نشان داد که تیمارهای 3 (جیره غذایی حاوی 100 درصد پودر کرم نرئیس) و 4 (مخلوط غذای حاوی 50 درصد پودر نرئیس و 50 درصد پودر دافنی) بیشترین بازماندگی, ضریب رشد ویژه, شاخص افزایش وزن و سرعت رشد را به خود اختصاص داده و تفاوت معنی داری را با سایر تیمارها نشان دادند (p<0.5). از سوی دیگر, این دو تیمار (3 و 4) همراه با تیمارهای 1 و 5 کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی را در مقایسه با سایر تیمارها دارا بودند (p<0.5). کمترین میزان بازماندگی, ضریب رشد ویژه, شاخص افزایش وزن و سرعت رشد نیز در تیمار شاهد با 100 درصد غذای کنسانتره مشاهده شد (p<0.5). بررسی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده از غذای زنده پودر شده کرم نرئیس به تنهایی و یا به صورت ترکیب با پودر دافنی, در مقایسه با غذای کنسانتره می تواند اثرات مطلوبی در رشد و بازماندگی لاروهای تاسماهی ایرانی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تاتینا، مصطفی، پژند، ذبیح اله، و قریب خانی، مهتاب. (1389). تاثیر استفاده از پودر دافنی و نرئیس در جیره غذایی بر بازماندگی و برخی شاخص های رشد لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 2(7)، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/174712/fa

    Vancouver: کپی

    تاتینا مصطفی، پژند ذبیح اله، قریب خانی مهتاب. تاثیر استفاده از پودر دافنی و نرئیس در جیره غذایی بر بازماندگی و برخی شاخص های رشد لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1389؛2(7):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/174712/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی تاتینا، ذبیح اله پژند، و مهتاب قریب خانی، “تاثیر استفاده از پودر دافنی و نرئیس در جیره غذایی بر بازماندگی و برخی شاخص های رشد لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 2، no. 7، pp. 27–36، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174712/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button