مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina) بر تغییرات شاخص های ایمنی (کمپلمان و پراکسیداز) در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 21

چکیده

 این مطالعه به بررسی, اثر جلبک دونالی یلا بر تغییرات فعالیت اجزای C3 و C4 کمپلمان و پراکسیداز در ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد مطالعه قرار گرفته است. شاخص های مورد استفاده, تعیین میزان کمپلمان های C3 و C4 و پراکسیداز وبررسی تغییرات در شاخص های ایمنی بوده است. ماهی ها در 5 تیمار با تراکم جلبک دونالی یلا خالص به مقادیر صفر (شاهد), 5, 7, 9 و 11 گرم در کیلوگرم غذا به مدت 3 ماه تغذیه شدند و در دو مرحله, یکی در ابتدای ماه اول (شاهد 1) و دیگری پس از اتمام ماه سوم پرورش (شاهد 2), به طور تصادفی (به تعداد 25 عدد) از آن ها نمونه برداری برای گرفتن خون صورت گرفت و برای سنجش کمپلمان و پراکسیداز به آزمایشگاه فرستاده شدند. نتایج آزمایش نشان دادند, که میزان C3 و C4 و پراکسیداز با افزایش مقدار جلبک دونالی یلا و زیاد شدن وزن افزایش یافتند, به طوری که افزایش وزن نهایی در تیمار 4 به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود و بیشترین میزان افزایش طول در تیمار 4 مشاهده گردید, که با تیمار 1 دارای اختلاف آماری معنی داری بود (P<0.05). توجه به نتایج حاضر نشان می دهد که روند تغییرات ایمونولوژیک در ماهی قزل آلای رنگین کمان در نتیجه تغذیه با جلبک دونالی یلا رو به افزایش است. افزایش این شاخص ها نشان دهنده این امر است که بتاکاروتن موجود در این جلبک به شکل قابل توجهی سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان را تحریک می کند و اثر مثبتی بر افزایش مقاومت آن دارد. بنابراین با رعایت شرایط این آزمایش, می توان از جلبک دونالی یلا به عنوان یک ماده موثر در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان به منظور بهره گیری از خواص مثبت فیزیولوژیک آن استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امانی نژاد، پریسا، عمادی، حسین، امتیازجو، مژگان، و حسین زاده صحافی، همایون. (1388). بررسی اثر جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina) بر تغییرات شاخص های ایمنی (کمپلمان و پراکسیداز) در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 1(4)، 3-21. SID. https://sid.ir/paper/174720/fa

Vancouver: کپی

امانی نژاد پریسا، عمادی حسین، امتیازجو مژگان، حسین زاده صحافی همایون. بررسی اثر جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina) بر تغییرات شاخص های ایمنی (کمپلمان و پراکسیداز) در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1388؛1(4):3-21. Available from: https://sid.ir/paper/174720/fa

IEEE: کپی

پریسا امانی نژاد، حسین عمادی، مژگان امتیازجو، و همایون حسین زاده صحافی، “بررسی اثر جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina) بر تغییرات شاخص های ایمنی (کمپلمان و پراکسیداز) در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 1، no. 4، pp. 3–21، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174720/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button