مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,751
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

878
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آفلاتوکسین توتال در برنج مصرفی مشهد در دو فصل تابستان و زمستان

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 16

چکیده

آفلاتوکسین ها دسته ای از متابولیت های ثانویه قارچ ها می باشند که سرطان زا و جهش زا بوده و اغلب توسط کپک های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می گردند. مصرف مواد غذایی آلوده به آفلاتوکسین در ارتباط با بسیاری از مسمومیت های انسانی و آفلاتوکسیکوزیس می باشد که در بعضی موارد منجر به مرگ می شود. برنج نیز به عنوان یکی از اقلام غذایی پرمصرف می تواند در معرض آلودگی به آفلاتوکسین ها قرار بگیرد. در این تحقیق, 60 نمونه برنج از فروشگاه های عرضه مواد غذایی در 5 منطقه از شهر مشهد جمع آوری و میزان آلودگی آفلاتوکسین آن به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و استفاده از آشکارساز فلورسانس اندازه گیری شد. نتایج, نشان داد تمام نمونه ها آلوده به آفلاتوکسین بوده و میانگین آفلاتوکسین B1 و B2 به ترتیب 2.55 و 0.34 میکروگرم بر کیلوگرم و میزان میانگین آفلاتوکسین های G1 و G2 نزدیک به صفر و قابل اغماض می باشد. میزان آلودگی آفلاتوکسین B1 در 8.3 در صد از نمونه ها بیش تر از بیشینه رواداری آفلاتوکسین ها در مواد غذایی بر اساس استاندارد ملی ایران می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فراجی، حامد، طباطبایی یزدی، فریده، کفیل زاده، فرشید، و نصیری محلاتی، مهدی. (1389). بررسی میزان آفلاتوکسین توتال در برنج مصرفی مشهد در دو فصل تابستان و زمستان. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 2(2 (پیاپی 5))، 11-16. SID. https://sid.ir/paper/176460/fa

    Vancouver: کپی

    فراجی حامد، طباطبایی یزدی فریده، کفیل زاده فرشید، نصیری محلاتی مهدی. بررسی میزان آفلاتوکسین توتال در برنج مصرفی مشهد در دو فصل تابستان و زمستان. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1389؛2(2 (پیاپی 5)):11-16. Available from: https://sid.ir/paper/176460/fa

    IEEE: کپی

    حامد فراجی، فریده طباطبایی یزدی، فرشید کفیل زاده، و مهدی نصیری محلاتی، “بررسی میزان آفلاتوکسین توتال در برنج مصرفی مشهد در دو فصل تابستان و زمستان،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 2، no. 2 (پیاپی 5)، pp. 11–16، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176460/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button