Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (5)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1471
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1471

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (5)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    950
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 950

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (5)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1742
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1742

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    1-9
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1830
  • دانلود: 

    961
چکیده: 

اکثر نان های تولیدی کشور از کیفیت پایین تغذیه ای و ارگانولپتیکی برخوردار هستند و میزان اسیدفیتیک که یک ماده ضد تغذیه ای می باشد در آن ها بالامی باشد. اسیدفیتیک میزان جذب و زیست فراهمی اکثر عناصر حیاتی و ترکیبات مغذی مانند کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها را مختل ساخته و موجبات سوء تغذیه و کم خونی ناشی از فقر آهن را فراهم می سازد. این تحقیق، با هدف اختلاط آرد گندم با آرد جو بدون پوشینه به منظور کاهش اسیدفیتیک، افزایش فیبر و ارزش تغذیه ای نان انجام پذیرفت. بدین منظور، آرد گندم 82% استخراج با آرد جو بدون پوشینه که در دو مش مختلف، (475m)40 و (300m)50 تهیه شده بود به میزان 0، 10 و 20% ترکیب گردید و پس از پخت نان میزان اسیدفیتیک و آهن باند شده توسط اسیدفیتیک، فیبر و خصوصیات حسی نان های حاصل اندازه گیری و با نمونه شاهد (نمونه تهیه شده با آرد گندم) مقایسه گردید. نتایج، نشان داد افزودن آرد جو بدون پوشینه به نان گندم بدون لطمه بر خواص کیفی نان، سبب می شود که اسیدفیتیک و هم چنین آهن باند شده توسط اسیدفیتیک به ترتیب در بهترین نمونه (نمونه تهیه شده از 20% آرد جو بدون پوشینه مش 50) به میزان 20.3 و 59.44 درصد کاهش یابد. هم چنین این اختلاط، افزایش فیبر و بهبود خصوصیات حسی را در بر داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1830

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 961 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    11-16
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1754
  • دانلود: 

    881
چکیده: 

آفلاتوکسین ها دسته ای از متابولیت های ثانویه قارچ ها می باشند که سرطان زا و جهش زا بوده و اغلب توسط کپک های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می گردند. مصرف مواد غذایی آلوده به آفلاتوکسین در ارتباط با بسیاری از مسمومیت های انسانی و آفلاتوکسیکوزیس می باشد که در بعضی موارد منجر به مرگ می شود. برنج نیز به عنوان یکی از اقلام غذایی پرمصرف می تواند در معرض آلودگی به آفلاتوکسین ها قرار بگیرد. در این تحقیق، 60 نمونه برنج از فروشگاه های عرضه مواد غذایی در 5 منطقه از شهر مشهد جمع آوری و میزان آلودگی آفلاتوکسین آن به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و استفاده از آشکارساز فلورسانس اندازه گیری شد. نتایج، نشان داد تمام نمونه ها آلوده به آفلاتوکسین بوده و میانگین آفلاتوکسین B1 و B2 به ترتیب 2.55 و 0.34 میکروگرم بر کیلوگرم و میزان میانگین آفلاتوکسین های G1 و G2 نزدیک به صفر و قابل اغماض می باشد. میزان آلودگی آفلاتوکسین B1 در 8.3 در صد از نمونه ها بیش تر از بیشینه رواداری آفلاتوکسین ها در مواد غذایی بر اساس استاندارد ملی ایران می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1754

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 881 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    17-23
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    964
  • دانلود: 

    910
چکیده: 

این تحقیق در سال 1388 با هدف تعیین غلظت فلزات سنگین آهن، جیوه، کادمیوم، روی، قلع و نیکل در کنسرو تون ماهیان، انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی از سه کارخانه تولیدی در شهرهای شوشتر، چابهار و اصفهان تهیه شدند. هضم شیمیایی نمونه ها به روش مرطوب و سنجش فلزات سنگین به روش جذب اتمی صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS17 و مقایسه میانگین توسط آزمون t انجام شد و وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد (P=0.05) تعیین گردید. بر اساس نتایج حاصل، بالاترین میزان جیوه، کادمیوم، نیکل و قلع به ترتیب 48.73±7.55، 336.23±11.08، 171.66±31.21 و 82.20±11.73 میکروگرم بر کیلوگرم و پایین ترین میزان جیوه، کادمیوم، نیکل و قلع به ترتیب 37.53±1.33، 141.43±5.45، 54.99±4.52 و 28.60±1.85 میکروگرم بر کیلوگرم بود. بالاترین میزان آهن و روی 7.63±0.04 و 5.36±0.82 میلی گرم بر کیلوگرم و پایین ترین میزان آهن و روی 4.29±0.45 و 2.84±0.42 میلی گرم بر کیلوگرم تعیین گردید. نتایج به دست آمده، نشان داد مقادیر کادمیوم، نیکل، قلع، روی و جیوه پایین تر از آستانه استانداردهای سازمان بهداشت جهانی (WHO)، آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) و سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 964

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 910 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    25-34
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1075
  • دانلود: 

    797
چکیده: 

هدف از این تحقیق، بررسی نقش بیولوژیک عصاره زعفران در تحریک فعالیت ضد میکروبی انتروکوکوس هایرائی می باشد. پس از کشت انتروکوکوس هایرائی در محیط کشت BHI Broth، سانتریفیوژ و جداسازی توده میکروبی، ترکیبات ضد میکروبی توسط دیالیز خالص سازی شدند و وزن مولکولی ترکیبات استخراج شده، توسط الکتروفورز SDS-PAGE تخمین زده شد. عصاره زعفران با سوسپانسیون میکروبی ترکیب شد و غلظت پروتئین، واحد فعالیت و فعالیت کل نمونه ها تعیین گردید. اثر ضد میکروبی این نمونه ها با استفاده از روش چاهک ارزیابی شد و در ادامه حداقل غلظت باکتریواستاتیکی ترکیبات ضد میکروبی تعیین گردید. با بررسی تاثیر ضد میکروبی و ارزیابی کم ترین غلظت باکتریواستاتیکی انتروسین بر روی باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسیتوجنز و کلبسیلا پنومونیه، مشخص شد که بیش ترین تاثیر ضد میکروبی و کم ترین غلظت باکتریواستاتیکی انتروسین، بر روی لیستریا مونوسیتوجنز بوده است. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق، عصاره زعفران می تواند بر روی تولید انتروسین و اثر ضد میکروبی انتروکوکوس هایرائی، تاثیر سینرژیستی داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1075

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 797 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    35-43
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1197
  • دانلود: 

    865
چکیده: 

در این تحقیق، خصوصیات امولسیون های تثبیت شده با غلظت های 10، 15 و 20 درصد (وزنی /وزنی) پروتئین آب پنیر تغلیظ شده و د - لیمونن که در زمان های 3، 6 و 9 دقیقه هموژن گردیدند، با یکدیگر مقایسه شد. ویژگی امولسیون ها شامل اندازه ذرات امولسیون، شاخص بس پاشیدگی ذرات و ویژگی های رئولوژیکی، مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده، اندازه ذرات امولسیون با افزایش غلظت امولسیون از 10 تا 20 درصد به طور معنی دار افزایش یافت، در حالی که با افزایش زمان هموژنیزاسیون از 3 تا 9 دقیقه اندازه ذرات امولسیون کاهش یافت. ویژگی های رئولوژیکی امولسیون ها از طریق برازش مدل هرشل بالکلی بر داده های تنش برشی در برابر سرعت برش، محاسبه گردید. نتایج، نشان داد امولسیون ها در کلیه غلظت ها و زمان های همگن سازی رفتار غلیظ شونده با برش دارند. افزایش غلظت پروتئین آب پنیر تغلیظ شده و زمان همگن سازی موجب افزایش ویسکوزیته امولسیون ها گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1197

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 865 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    45-54
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    973
  • دانلود: 

    1043
چکیده: 

در این بررسی تاثیر ویژگی های امولسیون های تثبیت شده با پروتئین آب پنیر تغلیظ شده به عنوان ماده دیواره و د - لیمونن به عنوان ماده هسته بر خصوصیات پودرهای حاصل از فرایند ریزپوشانی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور سوسپانسیون های کلوئیدی با غلظت های 10، 15 و 20 درصد پروتئین آب پنیر تغلیظ شده و دلیمونن در آب (امولسیون روغن در آب) تهیه گردید. سپس با کمک هموژنایزر و در زمان های همگن سازی 3، 6 و 9 دقیقه سوسپانسیون های کلوئیدی تبدیل به امولسیون گردیدند و ویژگی های امولسیون ها نظیر اندازه ذرات و ویسکوزیته مورد بررسی قرار گرفت. این امولسیون ها با استفاده از فرایند خشک کردن پاششی ریزپوشانی گردیده و ویژگی های آن ها نظیر راندمان ریزپوشانی، مقدار روغن سطحی و کیفیت امولسیون های بازسازی شده با ریزکپسول ها مورد بررسی قرار گرفت. افزایش غلظت ماده دیواره موجب افزایش راندمان ریزپوشانی گردید. در صورتی که با کوچک تر شدن اندازه ذرات امولسیون، بازده ریزپوشانی افزایش یافت. هم چنین با افزایش غلظت پروتئین آب پنیر تغلیظ شده و زمان هموژنیزاسیون امولسیون های تازه، اختلاف بین اندازه ذرات امولسیون های تازه و بازسازی شده کاهش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 973

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1043 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    55-64
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1490
  • دانلود: 

    1080
چکیده: 

روغن کره سنتی به دلیل آلودگی های آنزیمی و فلزی و عدم استفاده از فرایند تصفیه در حین تولید و هم چنین پائین بودن میزان آلفا توکوفرول وآنتی اکسیدان های طبیعی مستعد اکسیداسیون بوده، پایداری کمی دارد. به همین دلیل، برای افزایش ماندگاری آن، استفاده از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پایدار کننده ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق، ابتدا تاثیر غلظت های مختلفی از آنتی اکسیدان های اسیدگالیک، کوئرستین، BHT و اسیدسیتریک (به عنوان سینرژیست)، در سه سطح 0.05، 0.1 و 0.15 درصد جهت پایدارسازی روغن کره، مورد بررسی قرار گرفت و طول دوره القا به روش رنسیمت در دماهای 120 و 150o c تعیین گردید. بر اساس نتایج حاصل، بهترین آنتی اکسیدان ها انتخاب و پس از تلقیح روغن، مدت زمان ماندگاری نمونه ها در دمای یخچال (4±1o c) و دمای محیط (24±1o c) به مدت دو ماه توسط آزمون های رنسیمت، اندیس پراکسیدواندیس اسیدی ارزیابی گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که در دمای 120o c، استفاده از اسید گالیک در غلظت 0.05 درصد با اسیدسیتریک در تمامی غلظت های مورد بررسی (0.2 و 0.15 و 0.1 درصد) دارای اثر سینرژیستی قابل توجهی بود. اما در غلظت های بالاتر و نیز در دمای 150o c اثر آنتاگونیستی مشاهده گردید. ترکیب اسیدگالیک و کوئرستین نیز دارای اثرات آنتاگونیستی بود. در میان فرمولاسیون های مختلف آنتی اکسیدانی مورد بررسی در طی دوره نگه داری، تیمارهای ترکیبی اسیدگالیک با اسیدسیتریک اثر پایدارکنندگی مطلوب تری نشان دادند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1490

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1080 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

سالاری رزیتا

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    2 (پیاپی 5)
  • صفحات: 

    65-72
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1542
  • دانلود: 

    1209
چکیده: 

این تحقیق به منظور تعیین ویژگی های فیزیکوشیمیایی سه نوع چای سیاه عمده وارداتی موجود در سطح شهر مشهد در طول یک سال و مقایسه با استانداردهای ملی موجود انجام گردید. نمونه برداری از چای های خشک وارداتی شامل چای ارتدکس سیلان، ارتدکس کلکته و CTC (کله مورچه) از تعداد 5 کارخانه مختلف بسته بندی کننده چای به طور ثابت، به صورت ماهانه و بطور تصادفی صورت گرفت. سپس نمونه ها از طریق انجام آزمون های فیزیکوشیمیایی شامل رطوبت، خاکستر کل، خاکستر محلول در آب، قلیائیت خاکستر، عصاره آبی، فیبر خام و کافئین مورد ارزیابی قرار گرفتند. آنالیز داده ها در طول سال نشان داد که در هر سه نوع چای، از بین ویژگی های فیزیکوشیمیایی میزان خاکستر محلول در آب که نشان دهنده میزان خاک و آلودگی چای می باشد و میزان عصاره آبی که نشان دهنده کیفیت حسی و تغذیه ای چای می باشد دچار نوسانات بیش تری بوده و میزان سایر ویژگی ها تغییر چندانی نکرده است. به طور کلی میزان تمامی ویژگی ها به استثنای میزان رطوبت در محدوده مجاز استاندارد چای قرار داشت. هم چنین نتایج نشان داد که میزان هر یک از ویژگی های فیزیکوشیمیایی مورد بررسی در این سه نوع چای با یکدیگر متفاوت است که به دلیل تفاوت منشا و فرایند تولید آن ها می باشد. به طور میانگین، چای CTC در بین سه نوع چای از ویژگی های فیزیکوشیمیایی مطلوب تری برخوردار بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1542

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1209 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button