اکثر نان های تولیدی کشور از کیفیت پایین تغذیه ای و ارگانولپتیکی برخوردار هستند و میزان اسیدفیتیک که یک ماده ضد تغذیه ای می باشد در آن ها بالامی باشد. اسیدفیتیک میزان جذب و زیست فراهمی اکثر عناصر حیاتی و ترکیبات مغذی مانند کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها را مختل ساخته و موجبات سوء تغذیه و کم خونی ناشی از فقر آهن را فراهم می سازد. این تحقیق، با هدف اختلاط آرد گندم با آرد جو بدون پوشینه به منظور کاهش اسیدفیتیک، افزایش فیبر و ارزش تغذیه ای نان انجام پذیرفت. بدین منظور، آرد گندم 82% استخراج با آرد جو بدون پوشینه که در دو مش مختلف، (475m)40 و (300m)50 تهیه شده بود به میزان 0، 10 و 20% ترکیب گردید و پس از پخت نان میزان اسیدفیتیک و آهن باند شده توسط اسیدفیتیک، فیبر و خصوصیات حسی نان های حاصل اندازه گیری و با نمونه شاهد (نمونه تهیه شده با آرد گندم) مقایسه گردید. نتایج، نشان داد افزودن آرد جو بدون پوشینه به نان گندم بدون لطمه بر خواص کیفی نان، سبب می شود که اسیدفیتیک و هم چنین آهن باند شده توسط اسیدفیتیک به ترتیب در بهترین نمونه (نمونه تهیه شده از 20% آرد جو بدون پوشینه مش 50) به میزان 20.3 و 59.44 درصد کاهش یابد. هم چنین این اختلاط، افزایش فیبر و بهبود خصوصیات حسی را در بر داشت.