مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نایسینZ واستات سدیم بر زمان ماندگاری فیله ی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix) در طی نگه داری در دمای 4 درجه ی سانتیگراد

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 قابلیت فساد پذیری بالای ماهیان سبب شده تا حفظ کیفیت ماهی تازه, یکی از مسایل مهم مورد توجه صنعت ماهی و مصرف کنندگان باشد. در این مطالعه تاثیر نایسین (0.02%) Z و استات سدیم ((2g/100ml بر روی فیله ی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) به مدت 9 روز در دمای 4 درجه ی سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. پارامتر های میکروبی (TVC, PTC و (LAB و شیمیایی (PV, TBA و (TVB - N و همچنین مقادیر pH, پروتئین کل, رطوبت, خاکسترکل (در ابتدای دوره) در طی زمان های 0, 3, 6 و 9 روز اندازه گیری شد. میزان PV به جز در تیمار شاهد که از حد استاندارد بالاتر بود در دو تیمار دیگر کم تر از حد استاندارد بود. مقادیر TBA و TVN درنمونه های حاوی ترکیب نایسین و استات سدیم همچنین در نمونه های حاوی نایسین در طول دوره نگه داری افزایش پیدا کرد ولی تا قبل از روز 9 به بیش از حد مجاز خود نرسید در حالی که در نمونه های شاهد در روز 4 نگه داری به حد غیر قابل قبول برای مصرف رسیده بودند. بررسی شاخص های میکروبی بیانگر آن بود که میزان باکتری های سرمادوست, لاکتیک و کل باکتری ها در نمونه های شاهد بالاتر از نمونه های حاوی نایسین بود. همچنین در نمونه های حاوی نایسین میزان شاخص های مذکور بالاتر از نمونه های حاوی ترکیب نایسین و استات سدیم بود به طوری که میزان کل باکتری ها در نمونه ی شاهد, حاوی نایسین و حاوی ترکیب نایسین و استات سدیم به ترتیب در روزهای 4, 6 و 9 از حد آستانه ی تعیین شده بالاتر رفت. نتایج آنالیزهای شیمیایی و میکروبی نشان داد که استفاده ی همزمان از نایسین Z و استات سدیم توانست زمان ماندگاری فیله ی ماهی کپور نقره ای بسته بندی شده در خلا در دمای 4 درجه ی سانتیگراد را 5 روز افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اصغری، محسن، علی زاده دوغیکلایی، ابراهیم، صفری، رضا، ارشدی، علی، و سعیدی اصل، محمدرضا. (1388). بررسی تاثیر نایسینZ واستات سدیم بر زمان ماندگاری فیله ی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix) در طی نگه داری در دمای 4 درجه ی سانتیگراد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 1(3)، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/176529/fa

    Vancouver: کپی

    اصغری محسن، علی زاده دوغیکلایی ابراهیم، صفری رضا، ارشدی علی، سعیدی اصل محمدرضا. بررسی تاثیر نایسینZ واستات سدیم بر زمان ماندگاری فیله ی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix) در طی نگه داری در دمای 4 درجه ی سانتیگراد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1388؛1(3):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/176529/fa

    IEEE: کپی

    محسن اصغری، ابراهیم علی زاده دوغیکلایی، رضا صفری، علی ارشدی، و محمدرضا سعیدی اصل، “بررسی تاثیر نایسینZ واستات سدیم بر زمان ماندگاری فیله ی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix) در طی نگه داری در دمای 4 درجه ی سانتیگراد،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 1، no. 3، pp. 55–64، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176529/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button