مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,373
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیبات غذایی گوشت ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و ماهی علف خوار پرورشی (Ctenopharyngodon idella) و فرآوری ماریناد از آنها

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 28

چکیده

 ماهی سفید دریای مازندران (Rutilus frisii kutum) و ماهی علف خوار پرورشی (Ctenopharyngodo idella) دو گونه مهم تجاری با ظاهری یکسان هستند. نوع دوم در کارگاههای پرورشی تولید می گردد و شبیه ترین گونه به ماهی سفید دریایی می باشد. در این تحقیق ترکیبات غذایی گوشت این ماهی ها و کیفیت روغن حاصله از آنها با یکدیگر مقایسه شد. سپس به منظور نگهداری بهتر, از این دو نوع ماهی به روش گرم ماریناد تهیه و مورد ارزیابی ارگانولپتیکی قرار گرفت. همچنین عدد پراکسید و میزان مواد ازته فرار ماریناد تولیدی و نگهداری شده در 10 درجه سانتیگراد و فواصل زمانی 2 و 4 و 6 و 8 ماه محاسبه گردید و مدت زمان ماندگاری آن تعیین شد. مقایسه ترکیبات غذایی با آزمون دانکن در سطح 5 درصد احتمال, نشان داد که میانگین میزان پروتئین, خاکستر و انرژی در این دو نوع ماهی اختلاف معنی داری ندارد ولی میانگین میزان چربی, فسفر, کلسیم, عدد یدی, عدد صابونی, عدد اسیدی و عدد پراکسید در زمانهای 0 و1 و 3 و 5 و 7 روز پس از استخراج روغن آن, اختلاف معنی داری دارد. یعنی میزان چربی, عدد پراکسید وعدد اسیدی ماهی علف خوار پرورشی به ترتیب به اندازه 93/0 درصد, 1.5mEq/kg و33/4 درصد اسید چرب بر حسب اسید اولئیک, بیشتر است اما میزان کلسیم, فسفر,عدد یدی وعدد صابونی ماهی سفید دریایی بترتیب به اندازه 89/39 و01/12 , 100 میلیگرم در 100 گرم (mmg/100gr),  6.20%I2و 62/8, بیشتر بود. در ارزیابی حسی, داوران در ماریناد تولیدی با توجه به تجزیه واریانس, طعم, رنگ و پس طعم, ماریناد حاصله ازماهی علف خوار پرورشی را ترجیح دادند. همچنین مشخص شد ماریناد تهیه شده در 10 درجه سانتیگراد به مدت 6 ماه به خوبی نگهداری می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اسماعیل زاده کناری، رضا، حمیدی اصفهانی، زهره، و سحری، محمدعلی. (1382). مقایسه ترکیبات غذایی گوشت ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و ماهی علف خوار پرورشی (Ctenopharyngodon idella) و فرآوری ماریناد از آنها. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 12(4)، 13-28. SID. https://sid.ir/paper/4339/fa

Vancouver: کپی

اسماعیل زاده کناری رضا، حمیدی اصفهانی زهره، سحری محمدعلی. مقایسه ترکیبات غذایی گوشت ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و ماهی علف خوار پرورشی (Ctenopharyngodon idella) و فرآوری ماریناد از آنها. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1382؛12(4):13-28. Available from: https://sid.ir/paper/4339/fa

IEEE: کپی

رضا اسماعیل زاده کناری، زهره حمیدی اصفهانی، و محمدعلی سحری، “مقایسه ترکیبات غذایی گوشت ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و ماهی علف خوار پرورشی (Ctenopharyngodon idella) و فرآوری ماریناد از آنها،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 12، no. 4، pp. 13–28، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4339/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا