مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی ماست تهیه شده از شیرتازه گاو و شیرخشک

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 19

چکیده

 دو نوع ماست حاصل از شیرتازه گاو و شیرخشک طبق اصول رایج در تولید صنعتی ماست تهیه شدند. خصوصیات شیمیایی, ارگانولیتیکی و رئولوژیکی ماست های تهیه شده در طی 21 روز دوره نگه داری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون های رئولوژیکی به طور واضح, یک رفتار رقیق شونده با برش را نشان داد. مدل قانون توان برای توصیف رفتار جریان نمونه ها مناسب انتخاب شد و مشاهده شد که مقادیر شاخص رفتار جریان به دست آمده کم تر از واحد هستند. ماست حاصل از شیرتازه, قوام بیش تری نسبت به ماست شیر خشک داشت اما اندیش رفتار جریان آن پایین تر بود که نشان دهنده خاصیت بیش تر شل شوندگی با برش این نمونه است. ویسکوزیته هر دو نمونه در طی 21 روز نگه داری تفاوت معنی داری را نشان داد. شاخص جریان نمونه ها در طی نگه داری کاهش پیدا کرد که بیانگر افزایش خاصیت شل شوندگی با برش نمونه ها در طی دوره نگه داری است. در طی دوره نگه داری نمونه ها pH کاهش و اسیدیته افزایش پیدا کرد. تغییرات چربی از روز اول تا روز هفتم در سطح 5% معنی دار بود و این تغییرات روند کاهشی از خود نشان داد. بافت ماست حاصل از شیرخشک پس از بیست و یک روز نگه داری سفتی بیش تری را از خود نشان داد. ماست حاوی شیرخشک در مقایسه با ماست حاصل از شیر تازه, پذیرش حسی بالاتری را در بین پانلیست ها داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاراژیان، حجت، و سالاری، رزیتا. (1390). مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی ماست تهیه شده از شیرتازه گاو و شیرخشک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 3(2 (پیاپی 8))، 11-19. SID. https://sid.ir/paper/176593/fa

    Vancouver: کپی

    کاراژیان حجت، سالاری رزیتا. مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی ماست تهیه شده از شیرتازه گاو و شیرخشک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1390؛3(2 (پیاپی 8)):11-19. Available from: https://sid.ir/paper/176593/fa

    IEEE: کپی

    حجت کاراژیان، و رزیتا سالاری، “مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی ماست تهیه شده از شیرتازه گاو و شیرخشک،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 3، no. 2 (پیاپی 8)، pp. 11–19، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176593/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button