مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه برخی ویژگی های بیوفیزیکی پیاز زعفران باپوشش و بدون پوشش

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 81

چکیده

 زعفران به عنوان گران ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان است و عمدتا برای مصارف ادویه ای آن در سطح جهان مورد کشت و کار قرار می گیرد و تکثیر این گیاه بوسیله پیازهای توپر صورت می گیرد. اندازه گیری ویژگی های فیزیکی پیاز زعفران جهت طراحی و بهینه سازی تجهیزات پس از برداشت, انبارداری, حمل و نقل, درجه بندی و بسته بندی در راستای کاهش ضایعات و افزایش کیفیت تولید, ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق خصوصیات بیوفیزیکی مشتمل بر خواص هندسی (ابعاد, میانگین حسابی, میانگین هندسی, سطح, کرویت), خواص ثقلی (حجم, دانسیته حقیقی, دانسیته توده, تخلخل), خواص اصطکاکی (ضریب اصطکاک استاتیکی, زاویه های ریپوز پر کردن و تخلیه) و خواص آئرودینامیکی (سرعت حد) برای نمونه های پیاز زعفران با پوشش و بدون پوشش در سه اندازه (بزرگ, متوسط و کوچک) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد, میانگین مقادیر محاسبه شده برای خواص هندسی پیاز زعفران باپوشش بیشتر از پیاز زعفران بدون پوشش می باشد. میانگین مقادیر حجم پیاز زعفران باپوشش بیشتر بوده است در صورتی که پیاز زعفران بدون پوشش بیشترین میانگین دانسیته حقیقی, دانسیته توده و درصد تخلخل را دارا می باشد. مشخص گردید که پوشش روی پیاز موجب افزایش ضریب اصطکاکی استاتیکی در سطوح مختلف می شود و بیشترین ضریب اصطکاکی استاتیکی مربوط به سطح چوب و کمترین مربوط به سطح پلاستیک می باشد. زوایای ریپوز تخلیه و پر کردن برای پیاز زعفران با پوشش به ترتیب 23.98 و 52.89 درجه و برای پیاز زعفران بدون پوشش به ترتیب 23.98 و 23.90 درجه به دست آمدند. میانگین سرعت حد پیاز زعفران با پوشش و پیاز زعفران بدون پوشش به ترتیب برابر 8.89 و 11.62 متر بر ثانیه بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بختیاری، فاطمه، سعیدی راد، محمدحسین، کاراژیان، حجت، شرایعی، پروین، و آریان فر، اکرم. (1392). بررسی و مقایسه برخی ویژگی های بیوفیزیکی پیاز زعفران باپوشش و بدون پوشش. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 5(2 (پیاپی 16))، 69-81. SID. https://sid.ir/paper/176602/fa

    Vancouver: کپی

    بختیاری فاطمه، سعیدی راد محمدحسین، کاراژیان حجت، شرایعی پروین، آریان فر اکرم. بررسی و مقایسه برخی ویژگی های بیوفیزیکی پیاز زعفران باپوشش و بدون پوشش. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1392؛5(2 (پیاپی 16)):69-81. Available from: https://sid.ir/paper/176602/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه بختیاری، محمدحسین سعیدی راد، حجت کاراژیان، پروین شرایعی، و اکرم آریان فر، “بررسی و مقایسه برخی ویژگی های بیوفیزیکی پیاز زعفران باپوشش و بدون پوشش،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 5، no. 2 (پیاپی 16)، pp. 69–81، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176602/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button