مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از عسل طبیعی به عنوان ماده ی سرمامحافظ جدید بر نرخ زنده مانی، خروج از زونا و لانه گزینی در بلاستوسیست های منجمد-ذوب شده ی موش

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 بهینه سازی فرایند انجماد شیشه ای, به عنوان راهکاری جهت ذخیره ی رویان های حاصل از تکنیک های کمک باروری, مستلزم تقابل با عوامل مخربی از قبیل تشکیل کریستال های یخ, سمیت سلولی و شوک اسمزی است که رویان را در معرض شرایط نا مساعد قرار می دهند. حضور کربوهیدرات ها به عنوان مواد سرما محافظ نفوذ نا پذیر, تلاشی در راستای کاهش این تنش ها می باشد. از آن جایی که استفاده ی ترکیبی از قندها نتایج بهتری را در پی داشته, در این طرح, از عسل طبیعی که متشکل از مونو ساکارید ها و دی ساکارید های مختلف است به عنوان ماده ی سرمامحافظ جایگزین ساکارز, در انجماد بلاستوسیست موش استفاده شد. بدین منظور بلاستوسیست های درون تنی موش پس از استحصال, به طور تصادفی به دو گروه انجمادی عسل و ساکارز تقسیم گشتند. در بخش اول آزمایش, بلاستوسیست ها تحت انجماد با محیط های حاوی غلظت های مختلف عسل قرار گرفتند و در نهایت غلظت های بهینه تعیین شدند. بخش دوم به مقایسه ی تاثیر محلول های انتخاب شده و محیط های حاوی ساکارز بر نرخ زنده مانی, خروج از زونا و لانه گزینی اختصاص یافت. در بخش اول, غلظت های بهینه ی 1 و 2 مولار به ترتیب در محیط انجماد و ذوب برگزیده شدند. نتایج حاصل از بخش دوم آزمایش نشان داد که استفاده از عسل طبیعی نه تنها در میزان زنده مانی توانست با گروه ساکارز برابری نماید, بلکه قادر به حفظ نرخ خروج از زونا و مهم تر از آن لانه گزینی در سطح گروه ساکارز نیز بود. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می توان عسل طبیعی را به عنوان ماده ی سرمامحافظ نفوذ ناپذیر مناسبی جهت جایگزینی با ساکارز و بهینه سازی روند انجماد معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرمدی، فاطمه، اسفندیاری، صدف، دشتی زاد، مجتبی، و شمس آرا، مهدی. (1396). تاثیر استفاده از عسل طبیعی به عنوان ماده ی سرمامحافظ جدید بر نرخ زنده مانی, خروج از زونا و لانه گزینی در بلاستوسیست های منجمد-ذوب شده ی موش. زیست شناسی جانوری، 9(4 )، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/176675/fa

    Vancouver: کپی

    سرمدی فاطمه، اسفندیاری صدف، دشتی زاد مجتبی، شمس آرا مهدی. تاثیر استفاده از عسل طبیعی به عنوان ماده ی سرمامحافظ جدید بر نرخ زنده مانی, خروج از زونا و لانه گزینی در بلاستوسیست های منجمد-ذوب شده ی موش. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1396؛9(4 ):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/176675/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سرمدی، صدف اسفندیاری، مجتبی دشتی زاد، و مهدی شمس آرا، “تاثیر استفاده از عسل طبیعی به عنوان ماده ی سرمامحافظ جدید بر نرخ زنده مانی, خروج از زونا و لانه گزینی در بلاستوسیست های منجمد-ذوب شده ی موش،” زیست شناسی جانوری، vol. 9، no. 4 ، pp. 25–34، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button