مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره الکلی درمنه کوهی بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در موش های سوری نر

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 72

چکیده

 گونه های مختلف جنس درمنه به عنوان دارو در درمان برخی از بیماری ها در بررسی های فیزیولوژیک و فارماکولوژیک به کار می رود. با توجه به این که گونه درمنه کوهی دارای مقادیر زیادی اسانس از گروه ترپنوئید خصوصا لاکتون های سزکویی ترپن و کتون های مونوترپن با طیف وسیعی از فعالیت های بیولوژیک می باشد, می تواند برخی از عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تحت اثرقراردهد. در این تحقیق اثر عصاره الکلی درمنه کوهی بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول (PTZ) مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه از موش های سوری نر نژاد NMRI با وزن 28-22 گرم استفاده شد. حیوانات به سه گروه کنترل (دریافت کننده سالین), شم (دریافت کننده سالین و کمک حلال تویین 20 یک درصد) و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی شامل سه زیرگروه بود که موش ها دوز های 5, 6.25 و 7.5 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گیاه را به همراه کمک حلال تویین 20 (1 درصد) و سالین دریافت کردند. روش القا صرع به این ترتیب بود که 20 دقیقه پس از تزریق درون صفاقی مقادیر فوق, کلیه گروه ها به میزان 80 میلی گرم بر کیلوگرم پنتیلن تترازول نیز به همین روش دریافت کردند. نشانه های تشنجی طی مدت 20 دقیقه مورد ارزیابی قرارگرفتند. داده ها توسط ANOVA یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفتند. مقایسه آماری نشان داد که عصاره درمنه کوهی در دوز 7.5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بطور معنی داری زمان لازم برای شروع مرحله 2 و 5 را با (P<0.05)تسریع کرد و در همین دوز امتیاز تشنجی را بطور معنی داری در مقایسه با گروه شم (P<0.01) و گروه دریافت کننده عصاره با دوز5 میلی گرم (P<0.05)افزایش داد. همچنین دوز های 6.25 (P<0.05)و 7.5 (P<0.01) بطور معنی داری ورود به مرحله 5 را افزایش دادند. از طرفی میزان مرگ و میر بطور وابسته به دوز افزایش پیدا کرد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عصاره الکلی درمنه کوهی در فصل رویشی گیاه تشنج ناشی از پنتیلن تترازول را بطور وابسته به دوزوزمان افزایش می دهد. به نظر می رسد وجود برخی مواد مثل سانتونین که جزو لاکتون های سزکویی ترپن می باشد و یا وجود برخی مونوترپن های کتونی مثل کامفور و سینئول با کاهش آزادی کاتکولامین ها از طریق مهار غیررقابتی گیرنده های استیل کولینی موجب این امر می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کشاورزیان، معصومه، واعظی، غلامحسن، و حیدریه، نسرین. (1393). بررسی اثر عصاره الکلی درمنه کوهی بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در موش های سوری نر. زیست شناسی جانوری، 6(4)، 61-72. SID. https://sid.ir/paper/176949/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورزیان معصومه، واعظی غلامحسن، حیدریه نسرین. بررسی اثر عصاره الکلی درمنه کوهی بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در موش های سوری نر. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1393؛6(4):61-72. Available from: https://sid.ir/paper/176949/fa

    IEEE: کپی

    معصومه کشاورزیان، غلامحسن واعظی، و نسرین حیدریه، “بررسی اثر عصاره الکلی درمنه کوهی بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در موش های سوری نر،” زیست شناسی جانوری، vol. 6، no. 4، pp. 61–72، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176949/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button