Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,061
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

802
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عادات غذایی آهوی ایرانی (Gazella subgutturosa) و تعیین میزان کیفیت گونه های غالب گیاهی مورد مصرف در منطقه حفاظت شده کالمند-بهادران مهریز (یزد)

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 25

چکیده

 آهو از گونه های حمایت شده زیستگاههای بیابانی ایران از جمله منطقه حفاظت شده کالمند بهادران در استان یزد می باشد. بررسی زیستگاه و ویژگی های گونه Gazella subgutturosa با توجه به ارزش حفاظتی آن ضروری است, به همین دلیل تعیین عادات غذایی و کیفیت پروتئین علوفه مصرفی گونه مذکور در منطقه حفاظت شده کالمند–بهادران مورد بررسی قرار گرفت, جهت تعیین رژیم, تلفیقی از روش های مشاهده مستقیم, آنالیز محتویات معده گونه ها (که در اثر تصادف با وسایل نقلیه از بین رفته اند) و فیلم برداری استفاده گردید, بر اساس نتایج به دست آمده گونه های گیاهی غالب مورد مصرف آهو در منطقه کالمند بهادران چهار گونه درمنه (Artemisia sieberi), گل گینو (Tecrium polinim), به به شور (Salsola tomentosa), نسی (Stipagrostis plumosex) تشخیص داده شد. برای تعیین درصد پروتئین 4 گونه گیاهی مذکور در منطقه مورد مطالعه نقشه تیپ بندی پوشش گیاهی نقاط انتشار آهو به وسیله نرم افزار Arcview تهیه شد و پس از بازدید میدانی, به صورت تصادفی از هرگونه گیاهی در نقاط مختلف منطقه 10 نمونه جمع آوری و بلافاصله نمونه ها به آزمایشگاه انتقال داده شد و درصد پروتئین آنها با اندازه گیری میزان نیتروژن با استفاده از روش کجلدال مشخص شد. سنجشها نشان دادند که درمنه با 11.37 درصد بیشترین میزان پروتئین را دارا می باشد و آهو نیز بیشترین تغذیه را از این گونه دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دهقانی تفتی، مائده، و پروانه اول، احسان. (1388). بررسی عادات غذایی آهوی ایرانی (Gazella subgutturosa) و تعیین میزان کیفیت گونه های غالب گیاهی مورد مصرف در منطقه حفاظت شده کالمند-بهادران مهریز (یزد). زیست شناسی جانوری، 2(2)، 19-25. SID. https://sid.ir/paper/176987/fa

    Vancouver: کپی

    دهقانی تفتی مائده، پروانه اول احسان. بررسی عادات غذایی آهوی ایرانی (Gazella subgutturosa) و تعیین میزان کیفیت گونه های غالب گیاهی مورد مصرف در منطقه حفاظت شده کالمند-بهادران مهریز (یزد). زیست شناسی جانوری[Internet]. 1388؛2(2):19-25. Available from: https://sid.ir/paper/176987/fa

    IEEE: کپی

    مائده دهقانی تفتی، و احسان پروانه اول، “بررسی عادات غذایی آهوی ایرانی (Gazella subgutturosa) و تعیین میزان کیفیت گونه های غالب گیاهی مورد مصرف در منطقه حفاظت شده کالمند-بهادران مهریز (یزد)،” زیست شناسی جانوری، vol. 2، no. 2، pp. 19–25، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا