مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزودن پودر آویشن بر زنده مانی باکتری پروبیوتیکی لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 زمینه و هدف: استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی از جمله گیاهان داروئی و ادویه جات در نگهداری از مواد غذایی از رشد چشمگیری برخوردار است این ترکیبات علاوه بر خواص ضدمیکروبی, دارای خواص طعم دهندگی و آنتی اکسیدانی می باشند. از سوی دیگر فرآورده های پروبیوتیک با کاهش خطر حملات قلبی و بهبود فلور مطلوب میکروبی مسیر دستگاه گوارش, تاثیر شگرفی برسلامت مصرف کنندگان دارد. این پژوهش به منظور ارزیابی اثر گیاه آویشن بر فعالیت باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم صورت گرفت.روش بررسی: جهت تعیین تاثیر دوزهای مختلف آویشن (0%,0.03%, 0.06% و 0.09%) بر رشد باکتری های پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در مرحله اول (شیر) و در مرحله دوم (ماست) پروبیوتیکی 0.33 گرم از باکتری لیوفیلیزه بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به طور جداگانه به یک لیتر شیر کم چرب استریلیزه افزوده گردید. در آزمایشی دیگر مخلوطی از دو باکتری به میزان 0.165 گرم از هر دو باکتری طبق مراحل بالا مورد آزمایش قرار گرفت.یافته ها: نمونه ها بر اساس pH, اسیدیته و شمارش میکروبی در دوران گرمخانه گذاری و ماندگاری بررسی گردید. در روز دهم تولید محصولات مورد ارزیابی حسی قرار گرفت. نتایج پرسش نامه در آزمون آماری توصیفی و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.نتیجه گیری: نتایج حاکی بر آن بود که در نمونه های حاوی دو باکتری بهترین نتایج از نظر طعم, ماندگاری و رنگ را داشتند. قابلیت زیستی باکتری های پروبیوتیکی به روش شمارش مستقیم مورد شمارش قرار گرفت. در طی دوره 15 روزه تعداد باکتری ها کاهش یافته و همچنین میان نمونه شاهد و نمونه های حاوی غلظت های مختلف از آویشن اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرحمتی زاده، محمدحسین، عباسی، محمدعلی، و رضازاده، سارا. (1390). بررسی اثر افزودن پودر آویشن بر زنده مانی باکتری پروبیوتیکی لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست. زیست فناوری میکروبی، 3(8)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/181443/fa

    Vancouver: کپی

    مرحمتی زاده محمدحسین، عباسی محمدعلی، رضازاده سارا. بررسی اثر افزودن پودر آویشن بر زنده مانی باکتری پروبیوتیکی لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1390؛3(8):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/181443/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین مرحمتی زاده، محمدعلی عباسی، و سارا رضازاده، “بررسی اثر افزودن پودر آویشن بر زنده مانی باکتری پروبیوتیکی لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست،” زیست فناوری میکروبی، vol. 3، no. 8، pp. 1–6، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181443/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button