مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان آلودگی میکروبی شیرینی های تر در واحدهای عرضه در جنوب شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 12

چکیده

 زمینه و هدف: شیوع بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده همواره یکی از مشکلات موجود در سراسر جهان بوده است و هر ساله هزینه های زیادی صرف بهبود این بیماری ها می گردد. شیرینی های تر به علت مواد تشکیل دهنده و شرایط ساخت و نگهداریشان امکان زیادی برای آلوده شدن به انواع میکرب ها را دارا می باشند. هدف از بررسی حاضر به منظور تعیین آلودگی میکروبی در شیرینی های تر مصرفی در جنوب شهر تهران می باشد.روش بررسی: 121 نمونه شیرینی تر از واحدهای قنادی جنوب شهر تهران بصورت کاملا تصادفی تهیه شد و طبق استاندارد ملی ایران به بررسی میزان و نوع آلودگی احتمالی میکروبی انجام گرفت.یافته ها: در این تحقیق مشخص گردید که 72.7 درصد از کل نمونه های شیرینی تر جنوب شهر تهران به میکرب های مختلف آلوده و غیر قابل مصرف می باشند. این امر نشان دهنده شرایط غیر بهداشتی کارگاه های تولید کننده این ماده غذایی و عدم رعایت نکات بهداشتی در هنگام کار و نگهداری این محصول است. بیشترین آلودگی مربوط به باکتری های آنتروباکتریاسه و مخمرها بوده است. نمونه های مورد بررسی به سایر باکتری ها نیز آلوده بودند, بطوریکه 100% نمونه های غیر قابل مصرف, به بیش از یک نوع میکروارگانیسم آلودگی داشتند. خوشبختانه در این مطالعه هیچ موردی از سالمونلا در شیرینی های تر جدا نگردید. همچنین بررسی ماهانه شیرینی های تر نشان داد که بیشترین میزان آلودگی مربوط به فصل تابستان (تیرماه با میانگین آلودگی 86%) و کمترین میزان آلودگی مربوط به فصل زمستان (آذرماه با میانگین آلودگی 50%) بوده است.نتیجه گیری: آموزش و نظارت بیشتر در خصوص تهیه و نگهداری شیرینی تر توسط مراکز بهداشتی از ضروریات سلامت جامعه می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، فاضلی فرد، پرستو، طباطبایی بفرویی، اکرم، رشیدی، سمیه، و زرین، مژگان. (1389). تعیین میزان آلودگی میکروبی شیرینی های تر در واحدهای عرضه در جنوب شهر تهران. زیست فناوری میکروبی، 2(6)، 7-12. SID. https://sid.ir/paper/181449/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، فاضلی فرد پرستو، طباطبایی بفرویی اکرم، رشیدی سمیه، زرین مژگان. تعیین میزان آلودگی میکروبی شیرینی های تر در واحدهای عرضه در جنوب شهر تهران. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1389؛2(6):7-12. Available from: https://sid.ir/paper/181449/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، پرستو فاضلی فرد، اکرم طباطبایی بفرویی، سمیه رشیدی، و مژگان زرین، “تعیین میزان آلودگی میکروبی شیرینی های تر در واحدهای عرضه در جنوب شهر تهران،” زیست فناوری میکروبی، vol. 2، no. 6، pp. 7–12، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button