مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,985
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دو روش کشت میکروبی و PCR در شناسایی اشریشیا کلی در شیر

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 40

چکیده

 زمینه و هدف: اشریشیا کلی از طریق آب, گوشت, شیر و فرآورده های آن به انسان منتقل می شود, با توجه به اینکه شیر از مواد غذایی با ارزش در سبد غذایی خانواده ها است کنترل کیفیت باکتریولوژیکی شیر خام و پاستوریزه در سطح مراکز تولید, جمع آوری و فرآوری شیر بسیار حائز اهمیت است. استفاده از روش های متواتر کشت جهت شناسایی اشریشیاکلی هم بسیار وقت گیر بوده و هم دقت پایینی دارند و ممکن است باعث بدست آمدن نتایج مثبت کاذب گردند. واکنش زنجیره ای پلیمرآز (PCR) از جمله روش هایی است که می تواند جایگزین مناسبی برای آزمایشات رایج باشد که روشی حساس, دقیق, ارزان و سریع می باشد. هدف از این مطالعه بهینه نمودن تست PCR جهت شناسایی اشریشیاکلی در شیر, معرفی حالت زنده اما غیر قابل کشت در صنایع غذایی و مقایسه کشت با PCR در شناسایی اشریشیاکلی در شیر قبل و بعد از پاستوریزاسیون می باشد.روش بررسی: در این مطالعه 50 نمونه شیر خام و 50 نمونه شیر پاستوریزه جمع آوری گردید. DNA به روش جوشاندن استخراج شد و به وسیله PCR بهینه شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج واکنش PCR بر روی ژل آگارز ارزیابی شد. جهت کشت نیز ابتدا از روش 9 MPN لوله ای استفاده گردید سپس از لوله های حاوی گاز بر روی محیط کشت ائوزین متیلن بلو آگار (EMB)به صورت خطی کشت داده شد.یافته ها: در بین 50 نمونه شیر غیر پاستوریزه در 24 نمونه تست PCR مثبت ارزیابی گردید اما در 20 نمونه نتیجه کشت میکروبی مثبت بود و در بین 50 نمونه شیر پاستوریزه در 29 نمونه تست PCR مثبت ارزیابی گردید اما در هیچ نمونه ای نتیجه کشت میکروبی مثبت نبود نتیجه گیری: این بررسی نشان داد که روش PCR در مقایسه با روش های متواتر کشت دارای حساسیت بیشتری بوده و قادر به شناسایی اشریشیاکلی در داخل شیر با ویژگی بالا و صرف زمان کم تر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاه حسینی، محمدحسن، زند، روزبه، مسلمی، الهام، و فدایی نوغانی، وجیهه. (1390). مقایسه دو روش کشت میکروبی و PCR در شناسایی اشریشیا کلی در شیر. زیست فناوری میکروبی، 3(11)، 35-40. SID. https://sid.ir/paper/181485/fa

    Vancouver: کپی

    شاه حسینی محمدحسن، زند روزبه، مسلمی الهام، فدایی نوغانی وجیهه. مقایسه دو روش کشت میکروبی و PCR در شناسایی اشریشیا کلی در شیر. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1390؛3(11):35-40. Available from: https://sid.ir/paper/181485/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن شاه حسینی، روزبه زند، الهام مسلمی، و وجیهه فدایی نوغانی، “مقایسه دو روش کشت میکروبی و PCR در شناسایی اشریشیا کلی در شیر،” زیست فناوری میکروبی، vol. 3، no. 11، pp. 35–40، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181485/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button