مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,092
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر برخی از پروبیوتیک ها بر سرعت رشد سالمونلا پاراتیفی در شیر در شرایط رشد توامان

صفحات

 صفحه شروع 875 | صفحه پایان 882

چکیده

 هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, لاکتوباسیلوس کازئی, بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر سرعت رشد سالمونلا پاراتیفی در شرایط رشد توامان در شیر می باشد. برای این منظور, ابتدا به داخل 500 میلی لیتر شیر استریل, 1.5 108cfu/ml باکتری سالمونلا پاراتیفی فعال شده اضافه و بعد از همگن سازی در 5 ارلن مایر استریل به طور مساوی توزیع شد. ارلن اول به عنوان کشت انفرادی لحاظ گردید و به ارلن های دوم تا پنجم به ترتیب 1.5 108cfu/ml از باکتری های پروبیوتیک فوق الذکر تزریق و بعد از 24 و 48 ساعت گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه سانتی گراد, pH و تعداد سالمونلا پاراتیفی موجود در هر میلی لیتر از آنها به ترتیب با استفاده از pH متر و کشت مخلوط در محیط سالمونلا شیگلا آگار (SSA) محاسبه گردید. این عملیات 10 بار تکرار و میانگین pH و سالمونلا پاراتیفی موجود در هر میلی لیتر از کشت انفرادی و کشت های توامان با پروبیوتیک ها با استفاده از آزمون های آماری مورد مقایسه قرار گرفتند. بر اساس آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح a=0.05 در 24 و 48 ساعت گرمخانه گذاری, رشد توامان لاکتوباسیلوس کازئی, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به طور معنی دار رشد سالمونلا پاراتیفی را مهار کردند (p<0.01). لکن در همین شرایط تاثیر مهاری رشد توامان بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم معنی دار نبود. در ضمن در 24 و 48 ساعت اول گرمخانه گذاری, رشد توامان پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم, pH نمونه های شیر را در مقایسه با نمونه شاهد به طور معنی دار کاهش دادند (p<0.01). در مجموع می توان گفت که مصرف محصولات حاوی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی می تواند در جلوگیری از بروز عفونت با سالمونلا پاراتیفی واقع شود. البته انجام مطالعات بیشتر در این زمینه به ویژه در شرایط بدن موجود زنده ضرورت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، حمید، جوادی، افشین، و انگوری، یوسف. (1389). مطالعه تاثیر برخی از پروبیوتیک ‌ها بر سرعت رشد سالمونلا پاراتیفی در شیر در شرایط رشد توامان. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 4(3 (پیاپی 15))، 875-882. SID. https://sid.ir/paper/182999/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی حمید، جوادی افشین، انگوری یوسف. مطالعه تاثیر برخی از پروبیوتیک ‌ها بر سرعت رشد سالمونلا پاراتیفی در شیر در شرایط رشد توامان. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1389؛4(3 (پیاپی 15)):875-882. Available from: https://sid.ir/paper/182999/fa

    IEEE: کپی

    حمید میرزایی، افشین جوادی، و یوسف انگوری، “مطالعه تاثیر برخی از پروبیوتیک ‌ها بر سرعت رشد سالمونلا پاراتیفی در شیر در شرایط رشد توامان،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 875–882، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا