مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,025
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات توام مونولورین و اسانس های پونه (.Mentha pulegium L) و نعناع (.Mentha spicata L) روی باسیلوس سرئوس و اشریشیاکولای O157:H7 در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 657 | صفحه پایان 666

کلیدواژه

اشریشاکولای O157:H7Q3

چکیده

مونولورین و اسانس های نعناع و پونه هر کدام دارای فعالیت های ضد باکتریایی مختلف روی اجرام میکروبی هستند. تشدید فعالیت ضد باکتریایی روی باسیلوس سرئوس 11778 ATCC و اشریشیاکولای O157:H7 و نیز پی بردن به اثرات توام آنها از اهداف این تحقیق بودند. مواد و روش بکار رفته در این تحقیق مشتمل بر تهیه مونولورین, تهیه اسانس گیاهان مورد مطالعه و آنالیز ترکیب شیمیایی آنها با روشGC/MS, تهیه میزان تلقیح باکتریایی, انجام آزمایشات تعیین حساسیت ضد میکروبی به روش Broth micro dilution MIC testing و بلاخره تحلیل آماری نتایج با نرم افزار SPSS بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) اسانس پونه, اسانس نعناع, مونولورین, ترکیب مونولورین با اسانس پونه و ترکیب مونولورین با اسانس نعناع روی باسیلوس سرئوس و اشریشیاکولای O157:H7 معنی دار بودند MIC .(p<0.01) ترکیب اسانس پونه با مونولورین و نیز ترکیب اسانس نعناع با مونولورین روی باسیلوس سرئوس در مقایسه با MIC اسانس های پونه و نعناع بصورت جداگانه معنی دار بودند (p<0.01) .ترکیب مونولورین با اسانس نعناع اثر مهاری سینرژیستی روی اشریشیاکولای O157:H7 نشان داد. موثرترین عوامل ضد میکروب روی باسیلوس سرئوس, مونولورین, ترکیب مونولورین با اسانس پونه و ترکیب مونولورین با اسانس نعناع, و کم تاثیرترین عامل روی آن, اسانس نعناع بودند. همچنین موثرترین عامل ضد میکروب روی اشریشیاکولای O157:H7 اسانس پونه, و کم تاثیرترین عامل روی آن, مونولورین بود. باتوجه به این که MIC ترکیب مونولورین با اسانس پونه و نیز ترکیب آن با اسانس نعناع روی اشریشیاکولای O157:H7 در مقایسه با MIC مونولورین بصورت جداگانه معنی دار نبود لذا برای تاثیر قابل توجه روی اشریشیاکولای O157:H7 و نیز سایر باکتریهای گرم منفی, ترکیب مونولورین با عوامل شلاته کننده و نیز سایر عوامل ضد میکروب طبیعی پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیریزنقدهی، مسلم، رضوی روحانی، سیدمهدی، کریم، گیتی، رضویلر، ودود، زینالی، امیر، و دلشاد، رضا. (1388). مطالعه اثرات توام مونولورین و اسانس های پونه (.Mentha pulegium L) و نعناع (.Mentha spicata L) روی باسیلوس سرئوس و اشریشیاکولای O157:H7 در شرایط آزمایشگاهی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 3(4)، 657-666. SID. https://sid.ir/paper/183089/fa

    Vancouver: کپی

    نیریزنقدهی مسلم، رضوی روحانی سیدمهدی، کریم گیتی، رضویلر ودود، زینالی امیر، دلشاد رضا. مطالعه اثرات توام مونولورین و اسانس های پونه (.Mentha pulegium L) و نعناع (.Mentha spicata L) روی باسیلوس سرئوس و اشریشیاکولای O157:H7 در شرایط آزمایشگاهی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1388؛3(4):657-666. Available from: https://sid.ir/paper/183089/fa

    IEEE: کپی

    مسلم نیریزنقدهی، سیدمهدی رضوی روحانی، گیتی کریم، ودود رضویلر، امیر زینالی، و رضا دلشاد، “مطالعه اثرات توام مونولورین و اسانس های پونه (.Mentha pulegium L) و نعناع (.Mentha spicata L) روی باسیلوس سرئوس و اشریشیاکولای O157:H7 در شرایط آزمایشگاهی،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 3، no. 4، pp. 657–666، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button