مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت آلودگی پنیرهای سنتی به سروتیپ های اشریشیاکلی در استان چهار محال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 301 | صفحه پایان 304

کلیدواژه

اشریشیاکلیQ3
sans-serif">O157:H7Q3

چکیده

 این مطالعه جهت ارزیابی پنیرهای سنتی تولید شده در استان چهار محال و بختیاری و آلودگی به سروتیپ O157:H7 e. coli که به عنوان یکی از مهمترین سروتیپ های بیماریزای انسان در سال های اخیر معرفی شده است طراحی و با اخذ نمونه های تصادفی از مکان های تولید و توزیع این فرآورده به اجرا گذارده شد. ابتدا نمونه های پنیر (200 نمونه) در محیط غنی کننده انتخابی آبگوشت اشریشیا حاوی آنتی بیوتیک نوبیوسین کشت داده شد و سپس روی محیط انتخابی سوربیتول مک کانکی منتقل گردید. پرگنه های رشد کرده بر روی این محیط خالص سازی شده و سپس توسط آزمون های بیوشیمیایی و سروژیک مورد ارزیابی قرار گرفتند و سروتیپ های مختلف جدا و تعیین هویت شدند. از نمونه های مورد بررسی در 4 مورد (2درصد) سروتیپ O157 باکتری اشریشیاکلی جدا گردید. آلودگی پنیر های گاوی به این سویه 1.7 درصد و پنیرهای گوسفندی 3.84 درصد بود. از پنیرهای تولید شده از شیر بز سروتیپ فوق جدا نگردید. هیچکدام از سروتیپ های جدا شده در این مطالعه دارای پادگن H7 نبودند. از نمونه های پنیر سایر سروتیپ های باکتری E. coli نیز جدا شدند, به طوری که 17 درصد پنیرها به سایر سروتیپ های این باکتری آلوده بودند. در بین این سروتیپ ها, سویه های آنتروپاتوژن (O44, O55, O114, O125, O126, O127, O86) , (انتروتوکسیژن O20 و O128) و وروتوکسیژن (O26 و O111) وجود داشتند. از این رو پنیرهای سنتی تولید شده می توانند به عنوان حامل بالقوه برای سروتیپ های مختلف باکتری اشریشیاکلی عمل نموده و این سروتیپ ها را به انسان منتقل نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنیادیان، مجتبی، زهرایی صالحی، محمدتقی، مشتاقی، حمداله، و زائرزاده، احسان. (1387). ارزیابی وضعیت آلودگی پنیرهای سنتی به سروتیپ های اشریشیاکلی در استان چهار محال و بختیاری. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 63(5)، 301-304. SID. https://sid.ir/paper/35604/fa

    Vancouver: کپی

    بنیادیان مجتبی، زهرایی صالحی محمدتقی، مشتاقی حمداله، زائرزاده احسان. ارزیابی وضعیت آلودگی پنیرهای سنتی به سروتیپ های اشریشیاکلی در استان چهار محال و بختیاری. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1387؛63(5):301-304. Available from: https://sid.ir/paper/35604/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی بنیادیان، محمدتقی زهرایی صالحی، حمداله مشتاقی، و احسان زائرزاده، “ارزیابی وضعیت آلودگی پنیرهای سنتی به سروتیپ های اشریشیاکلی در استان چهار محال و بختیاری،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 63، no. 5، pp. 301–304، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35604/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button