Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,228
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز

صفحات

 صفحه شروع 104 | صفحه پایان 116

چکیده

 مقدمه: استفاده از ترکیبات طبیعی که خواص ضدمیکروبی دارند, روش جایگزین مناسبی به منظور کنترل میکروارگانیسم های انتقال یافته از مواد غذایی مانند لیستریا مونوسیتوژنز می باشد. از این ترکیبات می توان به اسانس های گیاهی اشاره کرد. یکی از مهم ترین این اسانس ها, اسانس نعناع بوده که در طب پزشکی و نیز به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی کاربرد زیادی دارد. نایسین نیز معروف ترین پپتید ضدمیکروبی است که بر روی طیف وسیعی از باکتری ها تاثیر می گذارد و به صورت گسترده در مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.هدف: بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین در حالت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4, 9 و 14 درجه سانتی گراد), سه PH (5, 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0, 1, 2 و 4 درصد) هدف این مطالعه بود.روش بررسی: توصیفینتایج: پس از آنالیز اسانس 18 ترکیب مختلف در آن شناسایی شد که مهم ترین آنها کاروون (78.76 درصد), لیمونن (11.5 درصد) و منتون (1.01 درصد) بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین به ترتیب 160 ml/ml و 320 IU/ml تعیین شد. بیشترین اثر مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین تحت شرایط اسیدی, دمای بالای گرمخانه گذاری و غلظت های بالای نمک مشاهده شد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که در تمامی غلظت های مورد مطالعه, اثر ترکیبی آنها منجر به کاهش معنی دار تعداد باکتری می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، میرحسن، محمودی، رزاق، داوودی، سمیرا، و شاویسی، نسیم. (1392). اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز. گیاهان دارویی، 12(48)، 104-116. SID. https://sid.ir/paper/15463/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی میرحسن، محمودی رزاق، داوودی سمیرا، شاویسی نسیم. اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز. گیاهان دارویی[Internet]. 1392؛12(48):104-116. Available from: https://sid.ir/paper/15463/fa

    IEEE: کپی

    میرحسن موسوی، رزاق محمودی، سمیرا داوودی، و نسیم شاویسی، “اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز،” گیاهان دارویی، vol. 12، no. 48، pp. 104–116، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15463/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا