مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,423
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روشهای مختلف خشکانیدن در حفظ کیفیت زعفران

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 35

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر شیوه های مختلف خشکانیدن بر حفظ کیفیت زعفران, آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در 4 تکرار به اجرا در آمد. در این بررسی زعفران با چهار روش متفاوت شامل دو روش سنتی (روش سنتی ایران, روش اسپانیایی) و دو روش صنعتی (استفاده از خشک کن تحت خلا و خشک کن کابینتی با فشار آتمسفر) رطوبت زدایی گردید. سپس میزان رنگ (کروسین و کروستین), عطر و بو (سافرانال) و طعم (پیکروکرسین) در نمونه های خشک شده به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که بین خصوصیات کیفی زعفران خشک شده با چهار روش ذکر شده اختلاف معنی داری وجود دارد. به طوری که در خشکانیدن زعفران با استفاده از خشک کن کابینتی با فشار آتمسفر, کلیه صفات مورد بررسی (رنگ, طعم, عطر) بهتر حفظ گردیده است. و روش اسپانیایی, خشک کن تحت خلا و روش سنتی ایران از نظر حفظ این ویژگی ها به ترتیب در مراتب بعدی قرار داشته اند. لذا با توجه به تاثیر نامطلوب روش خشکانیدن سنتی زعفران در ایران توصیه می شود که در مناطقی که میزان زعفران تولیدی کم است از روش اسپانیایی و در صورتی که میزان تولید قابل توجه باشد از خشک کن های صنعتی مناسب برای خشک کردن زعفران استفاده گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

همتی کاخکی، عباس. (1380). بررسی تاثیر روشهای مختلف خشکانیدن در حفظ کیفیت زعفران . پژوهش و سازندگی، 14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی)، 32-35. SID. https://sid.ir/paper/18682/fa

Vancouver: کپی

همتی کاخکی عباس. بررسی تاثیر روشهای مختلف خشکانیدن در حفظ کیفیت زعفران . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی):32-35. Available from: https://sid.ir/paper/18682/fa

IEEE: کپی

عباس همتی کاخکی، “بررسی تاثیر روشهای مختلف خشکانیدن در حفظ کیفیت زعفران ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی، pp. 32–35، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18682/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button