مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,055
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مزیت نسبی تولید سویای بهاره در ایران

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 35

چکیده

 روغن نباتی در ایران عمدتا از طریق واردات روغن خام و استخراج روغن از دانه های روغنی تولید داخلی تامین می شود. عمده منابع داخلی تولید روغن نباتی شامل پنبه دانه, سویا, آفتابگردان و گلرنگ بوده که در سال های اخیر کلزا نیز به آنها افزوده شده است. در حال حاضر, ایران یکی از بزرگترین وارد کنندگان روغن نباتی به شمار می رود. در این راستا طرح تامین منابع روغن نباتی کشور 93-1384 در وزارت جهاد کشاورزی به اجرا گذاشته شده است تا با افزایش تولید دانه های روغنی در کشور, درصد خود اتکایی به تولید داخلی این محصول افزایش یابد. تحقیق حاضر با هدف بررسی وضعیت مزیت نسبی و حمایت از تولید سویای بهاره (آبی و دیم) به عنوان یکی از دانه های روغنی مهم در کشور به اجرا درآمد. با استفاده از ماتریس تحلیل سیاستی و همچنین شاخص های حمایتی, تلاش گردیده است وضعیت سویا در کشور بر اساس آمار و اطلاعات هزینه تولید وزارت جهاد کشاورزی طی سال های 83-1377 تجزیه و تحلیل گردد. بررسی وضعیت حمایتی سویای بهاره نشان می دهد که علی رغم وجود مزیت نسبی در تولید این محصول در استان های عمده تولید کننده, به طور کلی سیاست های دولت جنبه حمایتی لازم را نداشته است. برای رسیدن به اهداف برنامه اولا؛ می بایست حمایت موثر از تولید دانه های روغنی در کشور به اجرا درآید. ثانیا؛ نیازمند دیدگاه سیستمی است تا مجموعه محصولات کشاورزی در یک چارچوب مدنظر قرار گیرند, زیرا برنامه ریزی محصولی به طور مجزا برای هر یک از محصولات کشاورزی و تقریبا منفک از یکدیگر, در نهایت منجر به تضادی جدی تر در ساختار تولید محصولات کشاورزی می شود .

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوری، کیومرث، و جهان نما، فهیمه. (1387). بررسی مزیت نسبی تولید سویای بهاره در ایران . پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی)، 26-35. SID. https://sid.ir/paper/18707/fa

    Vancouver: کپی

    نوری کیومرث، جهان نما فهیمه. بررسی مزیت نسبی تولید سویای بهاره در ایران . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی):26-35. Available from: https://sid.ir/paper/18707/fa

    IEEE: کپی

    کیومرث نوری، و فهیمه جهان نما، “بررسی مزیت نسبی تولید سویای بهاره در ایران ،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی، pp. 26–35، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا