مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,039
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

238
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی (Thymus Lancifolious) در منطقه گریت-استان لرستان

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 80

چکیده

 جنس آویشن دارای گونه های مختلفی در ایران است که در استان های مختلف پراکنش دارد. هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات موجود در اسانس حاصل از اندام های هوایی گونه گیاهی Thymus lancifolious و بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گونه مذکور می باشد. نمونه های گیاهی در سال 1390 از مناطق مختلف منطقه گریت از استان لرستان و در مرحله گلدهی از گیاه برداشت شد. سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. همچنین در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره گونه مورد نظر بر علیه 4 باکتری گرم مثبت و گرم منفی با استفاده از روش دیسک به کمک محیط کشت مولر هینتون آگار (MAH) و سنجش قطر هاله عدم رشد بررسی شد. در بررسی های آزمایشگاهی مشخص شد گونه مورد مطالعه با گونه های دیگر در منطقه لرستان با نام های T.eriocalyx و T.kotschyanus از نظر آناتومیکی خصوصیات مشابهی دارند. با توجه به زمان بازداری ترکیب ها, اندیس بازداری کواتس, طیف جرمی و مقایسه این پارامترها با ترکیبات استاندارد, نتایج نشان داد که این گونه 45 ترکیب در اسانس خود دارد که در مجموع 95.85 درصد کل اسانس را تشکیل می دهند. ترکیبات اصلی آن شامل کیمول (3.26 درصد), کارواکرول (52.34 درصد), تیمول (16.43 درصد) و گاما ترپینن (10.86 درصد) می باشد. همچنین نتایج حاصله در خصوص اثر ضد میکروبی نشان داد که عصاره های گونه ی مورد نظر دارای اثرات ضد باکتریایی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، کلثوم، حیدری جمشیدی، امیر، و آریاپور، علی. (1392). بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی (Thymus Lancifolious) در منطقه گریت-استان لرستان. اکوفیزیولوژی گیاهی، 5(13)، 64-80. SID. https://sid.ir/paper/188403/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی کلثوم، حیدری جمشیدی امیر، آریاپور علی. بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی (Thymus Lancifolious) در منطقه گریت-استان لرستان. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1392؛5(13):64-80. Available from: https://sid.ir/paper/188403/fa

    IEEE: کپی

    کلثوم کرمی، امیر حیدری جمشیدی، و علی آریاپور، “بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی (Thymus Lancifolious) در منطقه گریت-استان لرستان،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 5، no. 13، pp. 64–80، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188403/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button