مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas در منطقه پرسک الشتر-استان لرستان

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 112

چکیده

 خانواده نعناییان دارای حدود 200 جنس و 4000 گونه گیاهی میباشد که جنس آویشن یا Thymus یکی از آن ها میباشد. اکثر گیاهان این خانواده دارای اسانس بوده که در صنایع مختلف دارویی, آْرایشی و بهداشتی و غذایی کاربرد دارند. جنس آویشن دارای گونه های مختلفی در ایران است که در استان های مختلف پراکنش دارد. هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات موجود در اسانس حاصل از اندام های هوایی گونه گیاهی Thymus eriocalyx و بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گونه مذکور می باشد. نمونه های گیاهی در سال 1390 از مناطق مختلف منطقه پرسک الشتر از استان لرستان و در مرحله گلدهی از گیاه برداشت شد. نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه در سایه خشک شدند. ابتدا برای مطالعات آناتومیکی از رنگ آمیزی با رنگ قهوهای بیسمارک و سبز متیل استفاده شد و سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. همچنین در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره گونه مورد نظر بر علیه 4 باکتری گرم مثبت و گرم منفی با استفاده از روش دیسک به کمک محیط کشت مولر هینتون آگار (MAH) و سنجش قطر هاله عدم رشد بررسی شد. در بررسی های آزمایشگاهی مشخص شد گونه مورد مطالعه با گونه های دیگر در منطقه لرستان با نامهای T. Lancifolious و T.kotschyanus از نظر آناتومیکی خصوصیات مشابهی دارند. با توجه به زمان بازداری ترکیب ها, اندیس بازداری کواتس, طیف جرمی و مقایسهی این پارامترها با ترکیبات استاندارد, نتایج نشان داد که این گونه 45 ترکیب در اسانس خود دارد که در مجموع 95.85 درصد کل اسانس را تشکیل می دهند. ترکیبات اصلی آن شامل سیمول 3(3.26درصد), کارواکرول 4(52.34درصد), تیمول 5(16.43 درصد), گاما ترپنین 6(10.86 درصد) می باشد. نتایج این تحقیق با سایر تحقیقات به لحاظ ترکیبات اصلی موجود در اسانس یکسان بود اما میزان آن ها متفاوت است که این تفاوت ممکن است ناشی از اثر عوامل محیطی یا روش های برداشت نمونه ها بر روی بیوسنتز اسانس باشد که زمان برداشت, مکان, مرحله رشد گیاه, تغییرات آب و هوایی و نیز عوامل منطقه ای از جمله آن ها است. همچنین نتایج حاصله در خصوص اثر ضد میکروبی نشان داد که عصاره های گونهی مورد نظر دارای اثرات ضد باکتریایی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آریاپور، علی، کرمی، کلثوم، و حیدری جمشیدی، امیر. (1393). بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas در منطقه پرسک الشتر-استان لرستان. گیاه و زیست بوم، 10(40)، 97-112. SID. https://sid.ir/paper/145169/fa

    Vancouver: کپی

    آریاپور علی، کرمی کلثوم، حیدری جمشیدی امیر. بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas در منطقه پرسک الشتر-استان لرستان. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1393؛10(40):97-112. Available from: https://sid.ir/paper/145169/fa

    IEEE: کپی

    علی آریاپور، کلثوم کرمی، و امیر حیدری جمشیدی، “بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیب های شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas در منطقه پرسک الشتر-استان لرستان،” گیاه و زیست بوم، vol. 10، no. 40، pp. 97–112، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145169/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button