مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,891
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی گونه های مختلف سالمونلا در مرکز اصلاح و پرورش مرغ بومی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 93

چکیده

 امروزه صنعت طیور نقش بسیار مهمی در تامین پروتئین موردنیاز جمعیت دنیا ایفا می کند. یکی از عواملی که سلامت فرآورده های غذایی طیور را به مخاطره می اندازد, باکتری های خانواده انتروباکتریاسه به ویژه سالمونلا می باشد. سالمونلا منبع مهم آلودگی غذاهای انسانی و عامل پاتوژن بسیار قوی و بیماری زا در انسان ها است. راه های ابتلا انسان به عفونت سالمونلایی استفاده از تخم مرغ نیم پز و خام و گوشت طیور نیمه پخته می باشد. تخم مرغ از طریق تخمدان مرغ مادر, آلودگی پوسته به مدفوع و از طریق محیط, به باکتری سالمونلا آلوده می گردد. بنابراین مزارع مرغ مادر از مهمترین منابع عفونت سالمونلا می باشند. روش های مختلفی برای جداسازی باکتری سالمونلا وجود دارد که شامل روش های کشت سنتی و بیوشیمیایی, سرولوژیکی و مولکولی است. در این مطالعه که در مرکز اصلاح وپرورش مرغ بومی استان مازندران انجام گرفت, نمونه های مختلفی از بخش های مختلف سالن مرغ مادر, سالن جوجه کشی, سالن جوجه های زیر یک هفته و نیز از تخم مرغ جمع آوری گردید. درصد آلودگی به سالمونلا در 4 سالن مرغ مادر 64/1% ودر زرده تخم مرغ ها و نیز پوسته 92/1% بود. از نمونه های مربوط به سالن جوجه کشی و سالن جوجه های زیر یک هفته, باکتری سالمونلا جدا نشد. در مجموع تعداد 7 نمونه آلوده به سالمونلا بوده و تمام این نمونه ها متعلق به گروه D بودند. آزمایشPCR برای تایید تشخیص جنس سالمونلا و نیز تعیین گونه صورت گرفت. تمام گونه ها به عنوان انتریتیدیس (Salmnella enteritidis) تشخیص داده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راد، مهرناز، کلیدری، غلامعلی، و کردجزی، شکیبا. (1387). شناسایی گونه های مختلف سالمونلا در مرکز اصلاح و پرورش مرغ بومی. پژوهش و سازندگی، 21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان)، 87-93. SID. https://sid.ir/paper/18852/fa

    Vancouver: کپی

    راد مهرناز، کلیدری غلامعلی، کردجزی شکیبا. شناسایی گونه های مختلف سالمونلا در مرکز اصلاح و پرورش مرغ بومی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان):87-93. Available from: https://sid.ir/paper/18852/fa

    IEEE: کپی

    مهرناز راد، غلامعلی کلیدری، و شکیبا کردجزی، “شناسایی گونه های مختلف سالمونلا در مرکز اصلاح و پرورش مرغ بومی،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان، pp. 87–93، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18852/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button