مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,167
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی تخم مرغ به سالمونلا در شهر سنندج در سال 1396

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 49

چکیده

 زمینه و هدف: سالمونلا, یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای مشترک بین انسان و دام است که می تواند موجب گاستروآنتریت و مسمومیت های غذایی در انسان شود. سالمونلا بهعنوان یکی از عوامل آلوده کننده ی طیور و محصولات آن (یعنی گوشت و تخممرغ) مطرح است. مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی, درمجموع تعداد 116 نمونه تخممرغ که شامل 34 عدد صنعتی, 40 عدد فله ای و 42 عدد محلی بوند؛ از سطح شهر سنندج جمع آوری و بهصورت تصادفی نمونهبرداری شدند. پوسته و محتویات تخم مرغ ها ازنظر آلودگی سالمونلایی, با استفاده از کشت های میکروبی و آزمایش های بیوشیمیایی موردبررسی قرار گرفت. یافتهها: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه از 116 نمونه تخممرغ 9 نمونه آلودگی پوسته (6 عدد محلی و 3 عدد فلهای) و 2 نمونه از آنها (هر 2 محلی) آلودگی محتویات را نیز داشتند. بهطوریکه آلودگی به باکتری سالمونلا پوسته تخم مرغ های صنعتی صفر درصد, تخممرغهای فلهای 5/7 درصد و تخممرغهای محلی 28/14 درصد بود و آلودگی سالمونلایی محتویات تخممرغ های صنعتی و فلهای صفر و تخممرغهای محلی 76/4 درصد بود. نتیجهگیری: با توجه به وجود آلودگی سالمونلایی در تخممرغهای فلهای و محلی, نسبت به مصرف تخممرغهای صنعتی و شناسنامهدار توصیه می شود و در صورت مصرف تخممرغهای فلهای و محلی پختن مناسب و کافی آنها قبل از مصرف ضروری است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، رضا، محمدی، شادیه، دهستانی اطهر، سعید، و فیضی، شادی. (1397). بررسی میزان آلودگی تخم مرغ به سالمونلا در شهر سنندج در سال 1396. علوم پزشکی زانکو، 19(61 )، 43-49. SID. https://sid.ir/paper/113163/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی رضا، محمدی شادیه، دهستانی اطهر سعید، فیضی شادی. بررسی میزان آلودگی تخم مرغ به سالمونلا در شهر سنندج در سال 1396. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1397؛19(61 ):43-49. Available from: https://sid.ir/paper/113163/fa

    IEEE: کپی

    رضا رضایی، شادیه محمدی، سعید دهستانی اطهر، و شادی فیضی، “بررسی میزان آلودگی تخم مرغ به سالمونلا در شهر سنندج در سال 1396،” علوم پزشکی زانکو، vol. 19، no. 61 ، pp. 43–49، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113163/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button