مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,040
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک موجود در دهان و بررسی اثر بازدارندگی شان بر روی برخی از باکتری های بیماری زای روده ای

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 35

چکیده

 سابقه و هدف: استرپتوکوک های دهانی, ارگانیسم های غالب در پلاک دندانی هستند و استرپتوکوکوس میوتانس, مهم ترین گونه در ایجاد پوسیدگی اولیه دندان است. لاکتوباسیل ها در مرحله بعدی پوسیدگی دندان دخالت دارند. هدف از این پژوهش, جداسازی باکتری های اسید لاکتیک موجود در دهان افراد در گروه های مختلف سنی, تعیین pH و بررسی اثر مهاری لاکتوباسیل ها بر روی تعدادی از باکتری های بیماریزای روده ای (سالمونلا, شیگلا و اشریشیا کلی) می باشد.مواد و روش ها: در این بررسی, نمونه برداری از بزاق و اطراف دندان 75 نفر در گروه های مختلف سنی توسط سواب انجام شد و در محیط MRS کشت داده شد. لاکتوباسیل ها و استرپتوکوک ها با روش استاندارد (شکل ظاهر کلنی, میکروسکوپی, تخمیر قندها و انجام تست های بیوشیمیایی) جداسازی و شناسایی شدند. همچنین pH مناسب رشد لاکتوباسیل ها و استرپتوکوک ها اندازه گیری گردید و اثر بازدارندگی لاکتوباسیل ها بر باکتری های بیماریزای روده ای (اشریشیا کلی, سالمونلا و شیگلا) با روش نقطه گذاری, دیسک گذاری و ایجاد چاهک تعیین شد.یافته ها: لاکتوباسیل های جدا شده شامل شش گونه, لاکتوباسیلوس فرمنتوم, لاکتوباسیلوس کازئی, لاکتوباسیلوس گاسری, لاکتوباسیلوس برویس, لاکتوباسیلوس پلانتاروم, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و استرپتوکوک جدا شده استرپتوکوکوس میوتانس بودند. لاکتوباسیل های جدا شده از دهان, رشد اشریشیا کلی را متوقف کردند, اما بر روی سالمونلا و شیگلا دارای اثر مهاری ضعیف یا فاقد اثر بازدارندگی بودند.نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که برخی از لاکتوباسیل ها در شرایط آزمایشگاهی از رشد پاتوژن ها جلوگیری می کنند. بنابراین مصرف لبنیات در تغذیه روزانه به علت وجود لاکتوباسیل ها توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، خنافری، آنیتا، و بیگلری، شیرین. (1387). جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک موجود در دهان و بررسی اثر بازدارندگی شان بر روی برخی از باکتری های بیماری زای روده ای. دنیای میکروب ها، 1(1)، 29-35. SID. https://sid.ir/paper/189200/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، خنافری آنیتا، بیگلری شیرین. جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک موجود در دهان و بررسی اثر بازدارندگی شان بر روی برخی از باکتری های بیماری زای روده ای. دنیای میکروب ها[Internet]. 1387؛1(1):29-35. Available from: https://sid.ir/paper/189200/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، آنیتا خنافری، و شیرین بیگلری، “جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک موجود در دهان و بررسی اثر بازدارندگی شان بر روی برخی از باکتری های بیماری زای روده ای،” دنیای میکروب ها، vol. 1، no. 1، pp. 29–35، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189200/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button