مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شدت های مختلف چرای گوسفند بر شایستگی مراتع استپی (مطالعه موردی: مراتع استپی ساوه)

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 46

چکیده

 در این مطالعه اثر شدت های مختلف چرا بر شایستگی مراتع استپی ساوه با استفاده از روش فائو, بررسی شد. سه مدل تولید علوفه, منابع آب و حساسیت به فرسایش اجزای مدل اصلی نهایی را تشکیل می دهند. طبق نتایج مدل شایستگی حساسیت به فرسایش, مراتع مورد مطالعه در کلاس شایستگی S2 (به جزء در مناطق شیبدار) قرار گرفته است. در مدل منابع آب, مرتع نعمتی (با شدت چرای متوسط) و مرتع شیرعلی بگلو (شدت چرای زیاد) در کلاس شایستگی S1 و مرتع چگنه (شدت چرای نسبتا زیاد) در کلاس شایستگی S2 قرار گرفت. نتایج مدل تولید نشان می دهد که چرای مفرط و حضور گیاهان غیر خوشخوراک و تولید کم در مرتع شیرعلی بگلو باعث شده شایستگی تولید این مرتع در کلاس S3 واقع شود و همین عامل بر شایستگی نهایی این مرتع تاثیر گذاشته به طوری که شایستگی نهایی مرتع در کلاس S3 واقع شود. در مرتع چگنه هر سه عامل مورد مطالعه بر شایستگی مرتع تاثیر یکسانی دارند با این حال فاصله زیاد برخی از نقاط مرتع از تنها منبع آب باعث شایستگی کم این قسمت از مرتع شد. در مرتع نعمتی نیز محدودیتی از لحاظ منابع آب و تولید علوفه وجود نداشت (کلاس شایستگی S1), حساسیت به فرسایش سازندهای مرتع باعث شد تا در مدل نهایی شایستگی, مرتع در کلاس شایستگی S2 قرار گیرد. به طور کلی مقدار تولید علوفه و حساسیت به فرسایش تاثیر عمده ای بر شایستگی مراتع استپی ساوه داشته است و بهره برداری از مراتع بر اساس ظرفیت چرا و آمادگی مرتع می تواند در افزایش شایستگی مراتع استپی برای چرای گوسفند موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زارع کیا، صدیقه، ارزانی، حسین، جمالی، علی اکبر، و عشوری، پروانه. (1391). اثر شدت های مختلف چرای گوسفند بر شایستگی مراتع استپی (مطالعه موردی: مراتع استپی ساوه). سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی در منابع طبیعی ( کاربرد سنجش از دور و GISدر علوم منابع طبیعی )، 3(3)، 37-46. SID. https://sid.ir/paper/189422/fa

    Vancouver: کپی

    زارع کیا صدیقه، ارزانی حسین، جمالی علی اکبر، عشوری پروانه. اثر شدت های مختلف چرای گوسفند بر شایستگی مراتع استپی (مطالعه موردی: مراتع استپی ساوه). سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی در منابع طبیعی ( کاربرد سنجش از دور و GISدر علوم منابع طبیعی )[Internet]. 1391؛3(3):37-46. Available from: https://sid.ir/paper/189422/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه زارع کیا، حسین ارزانی، علی اکبر جمالی، و پروانه عشوری، “اثر شدت های مختلف چرای گوسفند بر شایستگی مراتع استپی (مطالعه موردی: مراتع استپی ساوه)،” سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی در منابع طبیعی ( کاربرد سنجش از دور و GISدر علوم منابع طبیعی )، vol. 3، no. 3، pp. 37–46، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189422/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button