مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از نیسین و استات سدیم بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی کپور علف خوار Ctenopharyngodon idella به هنگام نگه داری در دمای 4 درجه سانتی گراد

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 104

چکیده

 ماهی یکی از مواد غذایی ارزشمندی است که بسیار در معرض فساد قرار طول عمر ماندگاری محصول بسیار کم میباشد. یکی از فرایندهای مهم کاهش کیفیت در گوشت ماهی به هنگام نگهداری در شرایط سرد, اکسیداسیون چربی میباشد. مواد ضد میکروبی مثل استات سدیم و نیسین جهت جلوگیری از رشد میکروبی و بهبود عمر ماندگاری گوشت ماهی به هنگام نگهداری در دمای پایین مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه تاثیر استفاده از نیسین (0, 0.1 و 0.2 درصد) و استات سدیم (0, 1 و 3 درصد) و هم چنین ترکیب توام این دو ماده بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی کپور علف خوار (Ctenopharyngodon idella) به هنگام نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد است. به همین لحاظ پس از جدا نمودن فیله های ماهی به ضخامت 5 میلی متر هموژن و به مدت 15 ثانیه درون غلظت های مختلف نیسین و استات سدیم غوطه ور و سپس به مدت 5 دقیقه در دمای محیط خشک شده و در خلا بسته بندی و به مدت 16 روز در دمای 4 درجه سانتی گراد قرار داده شدند. استخراج چربی به روش کینسلا و همکاران و استری شدن روغن به روش تیمز و همکاران و آنالیز اسیدهای چرب با روش وینگربرگ و لدوکس انجام گرفت. مشخص گردید که درصد اسیدهای چرب غیراشباع با افزایش غلظت استات سدیم افزایش و در عوض درصد اسیدهای چرب اشباع کاهش می یابد. نسبت اسیدهای چرب امگا - 6 به امگا - 3 با افزایش غلظت استات سدیم کاهش معنی داری, نشان داد. از طرفی نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع (UFA/SFA) و نسبت C22:6/C16:0 با افزایش غلظت استات سدیم افزایش معنی داری نشان می دهد. استفاده از نیسین تغییری بر روی بهترین ثبات اسیدهای چرب بلند زنجیره امگا - 3 نداشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قمی، محمدرضا، و نیکو، مهدی. (1389). تاثیر استفاده از نیسین و استات سدیم بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی کپور علف خوار Ctenopharyngodon idella به هنگام نگه داری در دمای 4 درجه سانتی گراد. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 4(1 (پیاپی 12))، 99-104. SID. https://sid.ir/paper/191706/fa

    Vancouver: کپی

    قمی محمدرضا، نیکو مهدی. تاثیر استفاده از نیسین و استات سدیم بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی کپور علف خوار Ctenopharyngodon idella به هنگام نگه داری در دمای 4 درجه سانتی گراد. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1389؛4(1 (پیاپی 12)):99-104. Available from: https://sid.ir/paper/191706/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا قمی، و مهدی نیکو، “تاثیر استفاده از نیسین و استات سدیم بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی کپور علف خوار Ctenopharyngodon idella به هنگام نگه داری در دمای 4 درجه سانتی گراد،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 4، no. 1 (پیاپی 12)، pp. 99–104، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button