مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و نیسین بر کنترل کیفیت فیله های سبک شور ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)

صفحات

 صفحه شروع 205 | صفحه پایان 215

چکیده

 مقدمه: گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضد باکتریایی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری های بیماری زای مهمی که از عوامل مسمومیت های غذایی رایج هستند, لازم و ضروری به نظر می رسد. نیسین نیز نوعی باکتریوسین است که از فعالیت باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس استحصال می شود و امروزه به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در برخی مواد غذایی استفاده می شود.هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات نگهدارندگی اسانس آویشن شیرازی و نیسین بر فاکتورهای کنترل کیفی فیله های سبک شور شده ماهی کپور نقره ای می باشد.روش بررسی: اثرات اسانس آویشن شیرازی در غلظت های مختلف (صفر, 0.045, 0.135, 0.405 و 0.810 درصد) و نیسین (صفر, 0.25 درصد) بر مدت زمان نگهداری فیله های سبک شور شده ماهی کپور نقره ای در شرایط یخچالی نامناسب (دمای 10 درجه سانتی گراد) از طریق سنجش میزان بار میکروبی, pH, TVN,TBARS و Peroxide value انجام گرفت.نتایج: نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل, استفاده از غلظت های بالای اسانس آویشن (0.135, 0.405 و 0.810 درصد) و نیسین (0.25 درصد) دارای تاثیر معنی دار بر افزایش مدت زمان نگهداری فیله های ماهی سبک شور بوده است (p<0.05).نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که اسانس آویشن شیرازی و نیسین دارای اثرات بازدارندگی بر رشد میکروب ها و به عنوان نگهدارنده طبیعی در ماهی شور می تواند مورد توجه قرار گیرد. همچنین از فاکتورهای شیمیایی مورد بررسی,TVN بهترین فاکتور کنترل کیفیت در مطالعه حاضر می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چوبکار، نسرین، آخوندزاده بستی، افشین، ساری، عباسعلی، گندمی، حسن، و امامی راد، امیرمحمد. (1391). بررسی تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و نیسین بر کنترل کیفیت فیله های سبک شور ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix). گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 9)، 205-215. SID. https://sid.ir/paper/15753/fa

    Vancouver: کپی

    چوبکار نسرین، آخوندزاده بستی افشین، ساری عباسعلی، گندمی حسن، امامی راد امیرمحمد. بررسی تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و نیسین بر کنترل کیفیت فیله های سبک شور ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix). گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(ویژه نامه 9):205-215. Available from: https://sid.ir/paper/15753/fa

    IEEE: کپی

    نسرین چوبکار، افشین آخوندزاده بستی، عباسعلی ساری، حسن گندمی، و امیرمحمد امامی راد، “بررسی تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و نیسین بر کنترل کیفیت فیله های سبک شور ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 9، pp. 205–215، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15753/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button