مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

923
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

303
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تیمارهای مختلف و پری بیوتیک مالتودکسترین روی بقا پودر پروبیوتیکی بیفیدوباکتر

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 23

چکیده

 روش اسپری درائینگ با سرعت تولید بالا و هزینه اجرای پایین, یکی از معروف ترین روش ها در صنایع غذایی است. علاوه بر این, اسپری درائینگ برای حفاظت و تغلیظ میکروارگانیسم ها مورد استفاده قرار می گیرد اما پودرهای تولید شده در این روش, کاهش قابل توجهی در تعداد باکتری زنده را نشان داده اند. بنابراین هدف از این تحقیق, بررسی تاثیر تیمارهای مختلف و پری بیوتیک مالتودکسترین بر روی بقا پودر پروبیوتیکی بیفیدوباکتر در طول اسپری درائینگ و نگهداری است. کاهش تعداد باکتری زنده پودرهای تیمارشده و تیمارنشده در طول اسپری درائینگ به ترتیب, از 0.4 تا 2.44 و از 1.54 تا 4.28 واحد لگاریتمی است. به طور کلی پودرهای تیمارشده نسبت به تیمارنشده, میزان ماندگاری بهتری را در شرایط اسپری درائینگ, از خود نشان می دهند. همچنین, کاهش تعداد سلول زنده پودرهای دارای پری بیوتیک مالتودکسترین و بدون مالتودکسترین در طول اسپری درائینگ به ترتیب, از 0.55 تا 2.43 و از 2.1 تا 3.98 واحد لگاریتمی است. همچنین پودرهای بدون مالتودکسترین, کاهش شدیدی در تعداد باکتری زنده از 3.98 تا 6.38 واحد لگاریتمی بعد از 6 ماه نگهداری نسبت به تعداد اولیه باکتری زنده قبل از اسپری درائینگ, از خود نشان می دهند اما میزان کاهش در پودرهای با مالتودکسترین, از 1.16 تا 3.59 واحد لگاریتمی است. بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و بیفیدوباکتریوم آدلوسنتیس دارای مالتودکسترین, به ترتیب مقاوم ترین و حساس ترین باکتری ها در حین اسپری درائینگ و نگهداری بوده اند. به طور کلی پودرهای با مالتودکسترین نسبت به پودرهای بدون مالتودکسترین, میزان ماندگاری بهتری را در شرایط اسپری درائینگ, از خود نشان می دهند. بنابراین تیمارهای مختلف و پری بیوتیک مالتودکسترین باعث بهینه سازی بقا در پودرهای تیمارشده بیفیدوباکتریوم در طول اسپری درائینگ و نگهداری, شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، فاضلی، محمدرضا، و بیگدلی، بهاره. (1388). بررسی تاثیر تیمارهای مختلف و پری بیوتیک مالتودکسترین روی بقا پودر پروبیوتیکی بیفیدوباکتر. دانش میکروب شناسی، 1(3)، 13-23. SID. https://sid.ir/paper/193222/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، فاضلی محمدرضا، بیگدلی بهاره. بررسی تاثیر تیمارهای مختلف و پری بیوتیک مالتودکسترین روی بقا پودر پروبیوتیکی بیفیدوباکتر. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1388؛1(3):13-23. Available from: https://sid.ir/paper/193222/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، محمدرضا فاضلی، و بهاره بیگدلی، “بررسی تاثیر تیمارهای مختلف و پری بیوتیک مالتودکسترین روی بقا پودر پروبیوتیکی بیفیدوباکتر،” دانش میکروب شناسی، vol. 1، no. 3، pp. 13–23، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193222/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button