مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توان تولید آنتوسیانین در ریزوبیوم در حالت زندگی همزیست و آزاد

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

آنتوسیانین ها گروهی از رنگدانه های فلاونوئیدی هستند که به طور گسترده در طبیعت حضور دارند. این رنگدانه ها به علت داشتن فعالیت های آنتی اکسیدانتی, ضدسرطانی, ضدالتهابی و ضدرگزایی قابل ملاحظه اند. با توجه به اهمیت رنگدانه های زیستی تحقیق حاضر با هدف بررسی توان تولید این رنگدانه در باکتری ریزوبیوم مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونه برداری از ریشه گیاهان یونجه و لوبیا از مناطق اطراف کرج, خمین و مشهد انجام شد. بعد از مشاهدات ماکروسکوپی و میکروسکوپی گرهک ها, وجود آنتوسیانین در حالت همزیست و در محیط کشتYMA  بررسی شد. استخراج رنگدانه ها با استفاده از حلال متانول اسیدی در حالت همزیست و استون - متانول در محیط کشت انجام گرفت. سپس با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی گازی - طیف سنجی جرمی, رنگدانه های استخراج شده بررسی شدند. به منظور بهینه سازی تولید رنگدانه در محیط کشت پایه YMA, تاثیر چهار نوع منبع کربن (گلوکز, ساکارز, لاکتوز و مانیتول), سه منبع نیتروژن آلی و معدنی (نیترات پتاسیم, کلرید آمونیوم و عصاره مخمر), سه دمای 25, 30 و 35 درجه سانتی گراد و شش pH مختلف (5, 6, 5, 6, 7 و 8) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد, رنگدانه استخراج شده در حالت همزیست آنتوسیانین و مشتقات آن و رنگدانه استخراج شده در محیط کشت رنگدانه های کارتنوئیدی از دسته آستاگزانتین می باشد. قند مانیتول بین منابع کربن و عصاره مخمر در بین منابع نیتروژن تاثیر افزایشی بر جمعیت باکتری نشان دادند. همچنین مناسب ترین pH معادل 7 و دما, 30 درجه تعیین شد. در روش گاز کروماتوگرافی علاوه بر رنگدانه آنتوسیانین وجود ترکیبات فرار بوتانوئیک اسید دی متیل استر, پالمیتک اسید, لینولئیک اسید متیل استر, متیل سیس اکتادکانوآت, استئاریک اسید متیل استر و سیکلوپروپانوئیک اسید متیل استر در نمونه گرهک عصاره گیری شده با حلال متانول اسیدی گزارش شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خنافری، آنیتا، منسوبی، معصومه، و اربابیان، صدیقه. (1388). بررسی توان تولید آنتوسیانین در ریزوبیوم در حالت زندگی همزیست و آزاد. دانش میکروب شناسی، 1(2)، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/193234/fa

    Vancouver: کپی

    خنافری آنیتا، منسوبی معصومه، اربابیان صدیقه. بررسی توان تولید آنتوسیانین در ریزوبیوم در حالت زندگی همزیست و آزاد. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1388؛1(2):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/193234/fa

    IEEE: کپی

    آنیتا خنافری، معصومه منسوبی، و صدیقه اربابیان، “بررسی توان تولید آنتوسیانین در ریزوبیوم در حالت زندگی همزیست و آزاد،” دانش میکروب شناسی، vol. 1، no. 2، pp. 53–62، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193234/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button