مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر افزودن سرما محافظ های نفوذی گلیسرول، دی متیل استامید و دی متیل فرمامید و غیر نفوذی تره هالوز و ساکارز بر انجماد پذیری اسپرم اسب

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 32

چکیده

 این پژوهش به منظور مقایسه ی تأثیر افزودن سطوح مختلف سه نوع سرما محافظ نفوذی (گلیسرول, دی متیل استامید, دی متیل فرمامید) و دو نوع سرما محافظ غیرنفوذی (تره هالوزو ساکارز) به رقیق کننده ی اسپرم اسب های ترکمن انجام شد. برای این منظور چهار سر نریان بالغ ترکمن برای اسپرم گیری به کار گرفته شد. پس از گرفتن مایع منی و فرآوری آن به منظور جداسازی ژل و پلاسمای منی در آزمایشگاه, نمونه های منی به گروه های تیماری شامل سطوح 5 و 7 درصد سرمامحافظ-های نفوذی گلیسرول, دی متیل استامید (DMA) و دی متیل فرمامید (DMF) و سطوح 50 و 100 میلی مول سرمامحافظ-های غیرنفوذی تره هالوز و ساکارز حل شده در رقیق کننده تقسیم و با یک روش استاندارد, منجمد شدند. پس از یخ گشایی, فراسنجه های جنبایی و زنده مانی برای همه ی تیمارها ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد, زنده مانی اسپرم های منجمدشده با رقیق کننده ی حاوی 5 یا 7 درصد DMF (به ترتیب 93/0± 6/68 و 22/2± 2/63 درصد) و سطوح 5 یا 7 درصد DMA (به ترتیب 69/1± 6/68 و 76/2± 6/63 درصد) از اسپرم های منجمدشده با رقیق کننده ی حاوی سطوح 5 یا 7 درصد گلیسرول (به ترتیب 06/3± 8/56 و 03/1± 6/55 درصد) به طور معنی داری بهتر بود (05/0P<). جنبایی کل اسپرم های تیمارشده با سطح 5 درصد DMA (02/1± 4/68 درصد) نسبت به سطح 7 درصد DMF (46/1± 8/61 درصد) به طور معنی داری افزایش نشان داد (05/0P<). همچنین زنده مانی و جنبایی اسپرم ها تحت تأثیر نوع سرما محافظ های غیر نفوذی قرار نگرفته و این سرما محافظ ها تفاوت معنی داری نسبت به هم نشان ندادند (05/0P>). بر پایه ی این نتایج می توان گفت که سرما محافظ هایی مانند DMA و DMF می توانند جایگزین مناسبی برای گلیسرول باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وفایی، فرهاد، زارع شحنه، احمد، کهرام، حمید، و سیفی جمادی، افشین. (1397). تأثیر افزودن سرما محافظ های نفوذی گلیسرول, دی متیل استامید و دی متیل فرمامید و غیر نفوذی تره هالوز و ساکارز بر انجماد پذیری اسپرم اسب. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 49(1 )، 27-32. SID. https://sid.ir/paper/193522/fa

    Vancouver: کپی

    وفایی فرهاد، زارع شحنه احمد، کهرام حمید، سیفی جمادی افشین. تأثیر افزودن سرما محافظ های نفوذی گلیسرول, دی متیل استامید و دی متیل فرمامید و غیر نفوذی تره هالوز و ساکارز بر انجماد پذیری اسپرم اسب. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):27-32. Available from: https://sid.ir/paper/193522/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد وفایی، احمد زارع شحنه، حمید کهرام، و افشین سیفی جمادی، “تأثیر افزودن سرما محافظ های نفوذی گلیسرول, دی متیل استامید و دی متیل فرمامید و غیر نفوذی تره هالوز و ساکارز بر انجماد پذیری اسپرم اسب،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 27–32، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193522/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button