مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر جایگزینی بخشی از یونجه با تفاله ی چغندر، کاه بدون فرآوری و فراوری شده بر عملکرد گاوهای شیری پرتولید

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 170

چکیده

 در این پژوهش, تأثیر جایگزینی بخشی از یونجه ی جیره ی غذایی با پسماندهای جانبی پر الیاف (تفاله و کاه) بر عملکرد گاوهای شیرده پرتولید بررسی شد. شمار هشت رأس ﮔ ﺎ و هلشتاین پرتولید (5/2± 54 کیلوگرم شیر) در قالب ﻃ ﺮ ح ﻣ ﺮ ﺑ ﻊ ﻻ ﺗ ﯿ ﻦ 4×4 به چهار جیره ی آزمایشی اختصاص یافتند. جیره های آزمایشی حاوی میزان ثابتی ذرت سیلویی (سیلاژ) (2/19%) با نسبت متفاوتی از 1) 2/19% یونجه, 2) 8/3% یونجه, 8/5% کاه گندم و 8/5% تفاله ی چغندر (کاه-تفاله), 3) 8/3% یونجه و 5/8% کاه (کاه) و 4) 8/3% یونجه و 2/10% کاه فراوری شده بودند. سطح انرژی, پروتئین و الیاف (peNDF) در همه ی جیره ها یکسان بود, ولی الیاف هضم نشده (uNDF) در جیره های حاوی تفاله-کاه و کاه فراوری شده کمتر بود. نتایج نشان داد, جایگزینی یونجه با کاه-تفاله یا کاه فراوری شده منجر به افزایش گوارش پذیری شد (01/0>P). همچنین, خوراک مصرفی در گاوهای تغذیه شده با منبع های الیافی جایگزین بیشتر از گاوهای تغذیه شده با جیره ی شاهد بود (01/0>P). تولید شیر و ترکیب های شیر تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. از همین رو, کارایی تولید شیر خام با تغذیه ی جیره ی شاهد تمایل (08/0=P) به افزایش داشت. کارایی تولید شیر تصحیح شده برای چربی بین تیمارهای آزمایشی اختلافی نداشت. تغذیه با منبع های الیافی مختلف تأثیری بر pHشکمبه, اسیدهای چرب فرّار و رفتار جویدن نداشت, اما نسبت استات: پروپیونات (06/0=P) را افزایش داد. جایگزینی بخشی از یونجه با کاه با/بدون تفاله منجر به افزایش گوارش پذیری و خوراک مصرفی شد ولی کارایی شیر خام تولیدی تمایل به کاهش داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاج محمودی، محمدمهدی، قاسمی، ابراهیم، و خوروش، محمد. (1397). تأثیر جایگزینی بخشی از یونجه با تفاله ی چغندر, کاه بدون فرآوری و فراوری شده بر عملکرد گاوهای شیری پرتولید. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 49(1 )، 159-170. SID. https://sid.ir/paper/193531/fa

    Vancouver: کپی

    حاج محمودی محمدمهدی، قاسمی ابراهیم، خوروش محمد. تأثیر جایگزینی بخشی از یونجه با تفاله ی چغندر, کاه بدون فرآوری و فراوری شده بر عملکرد گاوهای شیری پرتولید. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):159-170. Available from: https://sid.ir/paper/193531/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی حاج محمودی، ابراهیم قاسمی، و محمد خوروش، “تأثیر جایگزینی بخشی از یونجه با تفاله ی چغندر, کاه بدون فرآوری و فراوری شده بر عملکرد گاوهای شیری پرتولید،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 159–170، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193531/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button