مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تعادل آنیون-کاتیون جیره در دورة آغازین بر عملکرد، ریخت شناسی رودة باریک، سطح الکترولیت های سرم و کانی شدن استخوان درشت نی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 این آزمایش به منظور تعیین میزان تأثیر سطوح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحلة آغازین (1 تا 10 روزگی) بر عملکرد جوجه های گوشتی, میزان کانی شدن استخوان درشت نی, الکترولیت های سرم, ویژگی های لاشه و ریخت شناسی رودة باریک انجام گرفت. در این آزمایش از 280 قطعه جوجة گوشتی سویة راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی استفاده شد. گروه های آزمایشی عبارت از پنج سطح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیرة (150, 200, 250, 300 و 350 میلی اکی والان در کیلوگرم) در چهار تکرار و هر تکرار شامل چهارده قطعه جوجه بودند. نتایج نشان داد که تغذیه با استفاده از جیرة دارای تعادل آنیون-کاتیون 350 میلی اکی والان در کیلوگرم, موجب کاهش وزن زنده و میانگین افزایش وزن در دوره های آغازین و رشد, کاهش مصرف خوراک و افزایش ضریب تبدیل خوراک در دورة آغازین شد. تعادل آنیون-کاتیون جیره بدون تأثیر معنی داری روی الکترولیت های سرم, وزن نسبی اجزاء لاشه و ریخت شناسی روده بود. کاهش سطح آنیون-کاتیون جیره به کمتر از 300 میلی اکی والان در کیلوگرم, بدون تأثیر بر خاکستر استخوان, موجب کاهش معنی دار (05/0>P) فسفر و کلسیم درشت نی به ترتیب در سنین 21 و 42 روزگی شد. به طورکلی نتایج بیانگر اهمیت تأمین سطح مناسب تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحلة آغازین (200 تا 300 میلی اکی والان در کیلوگرم جیره) برای دستیابی به عملکرد بهینه در جوجه های گوشتی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرزرتشت، سهیلا، کریمی، احمد، و صادقی، قربانعلی. (1396). تأثیر تعادل آنیون-کاتیون جیره در دورة آغازین بر عملکرد, ریخت شناسی رودة باریک, سطح الکترولیت های سرم و کانی شدن استخوان درشت نی جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 48(1 )، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/193594/fa

    Vancouver: کپی

    آذرزرتشت سهیلا، کریمی احمد، صادقی قربانعلی. تأثیر تعادل آنیون-کاتیون جیره در دورة آغازین بر عملکرد, ریخت شناسی رودة باریک, سطح الکترولیت های سرم و کانی شدن استخوان درشت نی جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/193594/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا آذرزرتشت، احمد کریمی، و قربانعلی صادقی، “تأثیر تعادل آنیون-کاتیون جیره در دورة آغازین بر عملکرد, ریخت شناسی رودة باریک, سطح الکترولیت های سرم و کانی شدن استخوان درشت نی جوجه های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 19–28، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193594/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button