مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,202
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر زئولیت بر عملکرد پرواری و ویژگی های لاشه گوساله های پرواری تغذیه شد ه با سیلاژ ذرت غنی شد ه با اوره

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 50

چکیده

 اثر نوعی زئولیت طبیعی (کلینوپتیلولیت), بر عملکرد پرواری و ویژگی های لاشه, د ر یک طرح کاملا تصاد فی د ر سه گروه گوساله های نر هولشتاین و برای یک د وره پرواری 160 روزه بررسی شد . میانگین وزنی گوساله ها د ر شروع آزمایش 188±28 کیلوگرم بود . گوساله ها, با جیره کاملا مخلوط (TMR) و به صورت آزاد و انفراد ی تغذیه شد ند . با استفاد ه از جد اول استاند ارد  (23) NRCجیره پایه ای با نسبت کنسانتره به علوفه 50 به 50 تنظیم گرد ید . جیره پایه د ارای 2.67 مگاکالری د ر کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم و 13.4 د رصد پروتئین خام بود . میزان و ترکیب مواد خوراکی جیره های آزمایش به غیر از نوع غنی سازی سیلاژ ذرت و مصرف زئولیت, یکسان بود ند , به طوری که د ر گروه 1, سیلاژ ذرت غنی نشد ه, گروه 2, سیلاژ ذرت غنی شد ه با یک د رصد اوره و گروه 3, سیلاژ ذرت غنی شد ه با یک د رصد اوره و 3 د رصد زئولیت اضافه شد ه به بخش کنسانتره ای جیره استفاد ه شد . اجزای جیره ها شامل سیلاژ ذرت, یونجه خشک, د انه جو, ذرت د انه ای, کنجاله پنبه د انه, سنگ آهک و نمک بود . گوساله ها هر 20 روز یکبار وزن کشی شد ند . پس از پایان آزمایش تمام گوساله ها خونگیری, کشتار و لاشه آن ها مورد تفکیک فیزیکی قرار گرفت. گوشت راسته بین د ند ه های 9 تا 12 گوساله ها جهت تعیین ترکیبات شیمیایی مورد استفاد ه قرار گرفت. میانگین افزایش وزن (به ترتیب 175.80, 169.60 و 174.00 کیلوگرم برای جیره های 1 تا 3), ضریب تبد یل غذایی (به ترتیب 6.56, 6.73 و 6.72 برای جیره های 1 تا 3) د ر کل د وره پروار و نیز غلظت های سد یم و پتاسیم سرم خون گوساله ها, د ر گروه های آزمایشی اختلاف معنی د اری ند اشتند (p<0.05) اما افزود ن اوره (جیره 2) و اوره و زئولیت (جیره 3) موجب افزایش مصرف ماد ه خشک (p<0.05) گرد ید (به ترتیب برای جیره های 1, 2 و 3 برابر 1146.84, 1136.80 و 1156.40 کیلوگرم بود ). د ر عین حال افزود ن زئولیت موجب افزایش د رصد خاکستر, پروتئین و کاهش د رصد چربی د ر گوشت بد ون استخوان بین د ند ه های 9 تا 12 گرد ید اگر چه تفاوت آن ها معنی د ار نبود . سطح مقطع عضله راسته د ر جیره های مختلف معنی د ار بود (p<0.05) و به ترتیب بیشترین و کمترین آن مربوط به جیره د ارای زئولیت و جیره د ارای اوره تنها (86.60 د ر مقابل 72.27 سانتی متر مربع) بود . با توجه به نتایج به د ست آمد ه تحت شرایط این آزمایش, به نظر می رسد که علیرغم اثرات مثبت بر مصرف ماد ه خشک و بعضی از خصوصیات لاشه, افزود ن زئولیت تاثیر مثبتی بر عملکرد گوساله های پرواری ند اشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، ابراهیم، عرب، مسعود، ضمیری، محمدجواد، و خلیفه، عبداله. (1386). اثر زئولیت بر عملکرد‌ پرواری و ویژگی ‌های لاشه گوساله ‌های پرواری تغذیه شد‌ه با سیلاژ ذرت غنی شد‌ه با اوره. پژوهش و سازندگی، 20(3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان)، 43-50. SID. https://sid.ir/paper/19672/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی ابراهیم، عرب مسعود، ضمیری محمدجواد، خلیفه عبداله. اثر زئولیت بر عملکرد‌ پرواری و ویژگی ‌های لاشه گوساله ‌های پرواری تغذیه شد‌ه با سیلاژ ذرت غنی شد‌ه با اوره. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان):43-50. Available from: https://sid.ir/paper/19672/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم روغنی، مسعود عرب، محمدجواد ضمیری، و عبداله خلیفه، “اثر زئولیت بر عملکرد‌ پرواری و ویژگی ‌های لاشه گوساله ‌های پرواری تغذیه شد‌ه با سیلاژ ذرت غنی شد‌ه با اوره،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان، pp. 43–50، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا