مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum)

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 108

چکیده

 سابقه و هدف: انار پوست سیاه یکی از ارقام بومی ایران است که تقریبا نسبت به ارقام دیگر کمیاب بوده و به عنوان داروی گیاهی از آن استفاده می شود. در این تحقیق هدف, بررسی ترکیبات پلی فنولی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی آب انار پوست سیاه ساوه و تغلیظ شده آن با استفاده از خشک کن انجمادی و خشک کن تحت خلاء و انتخاب بهترین روش تغلیظ سازی آب انار است. مواد و روش ها: انارها پس از شستشو, توسط آب میوه گیری, آب گیری شدند و پس از تغلیظ سازی با دو روش خشک کن انجمادی و آون تحت خلاء, فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش DPPH, فنول کل با استفاده از روش رنگ سنجی فولین سیوکالتو, فلاوونوئیدها با روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم, شناسایی و تعیین مقدار ترکیبات پلی فنولی با استفاده از دستگاه HPLC در نمونه های آب انار اندازه گیری شدند. یافته ها: بیشترین ترکیب پلی فنولی در نمونه های آب انار تغلیظ شده, پونیکالاژین B بود. آب انار تغلیظ شده با خشک کن انجمادی, در مقایسه با آب انار طبیعی و تغلیظ شده آن در آون خلاء, بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی (40/0± 0/70 درصد), فنول کل (75/0± 0/2517 میلی گرم گالیک اسید در لیتر) و فلاوونوئید (00/0± 50/390 میلی گرم کوئرستین در لیتر) را داشت. بین مقادیر حاصل از تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی, فلاوونوئید کل, ترکیب درصد ترکیبات پلی فنولی و فنول کل اندازه گیری شده در نمونه های تغلیظ شده و آب انار طبیعی اختلاف معنی داری (05/0>p) وجود داشت. نتیجه گیری: آب انار پوست سیاه ساوه تغلیظ شده در خشک کن انجمادی در مقایسه با آب انار تغلیظ شده در آون تحت خلاء بیشترین میزان ترکیب پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی را داشت. بنابراین تغلیظ سازی آب انار با استفاده از خشک کن انجمادی به دلیل حفظ ترکیبات بیوفنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها به منظور کاربرد در صنعت غذا پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، ثنا، رشیدی، لادن، و هماپور، مسعود. (1398). بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(1 )، 99-108. SID. https://sid.ir/paper/395661/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی ثنا، رشیدی لادن، هماپور مسعود. بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(1 ):99-108. Available from: https://sid.ir/paper/395661/fa

    IEEE: کپی

    ثنا حسینی، لادن رشیدی، و مسعود هماپور، “بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum)،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 1 ، pp. 99–108، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button