مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,469
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثرات ضدقارچی اسانس های آویشن شیرازی، زیره سبز و میخک هندی در مقایسه با فرمالین بر قارچ مولد آفلاتوکسین Aspergillus parasiticus

صفحات

 صفحه شروع 1691 | صفحه پایان 1698

چکیده

 خطرات استفاده از داروهای شیمیایی و نگهدارنده های صناعی مواد غذایی, افزایش عفونت های میکروبی مقاوم به پادزیست ها, توجه به بیماری های حائز اهمیت قارچی همچون آسپرژیلوزیس و مایکوتوکسیکوزیس و هم چنین فساد کپکی محصولات کشاورزی و از سوی دیگر, ظرفیت اسانس ها در مقابله با میکروارگانیسم ها بستر مناسبی را برای تحقیق فراهم نموده است. برای این منظور, فعالیت ضد قارچی اسانس 3 گیاه آویشن شیرازی, زیره سبز و میخک هندی در مقایسه با فرمالین بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس (Aspergillus parasiticus) مورد مطالعه قرار گرفت. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی اسانس ها و میانگین قطر هاله رشد قارچ و درصد بازدارندگی اسانس ها, روش مسموم کردن محیط کشت جامد استفاده شد. نتایج نشان داد که اسانس های مورد آزمایش در تمام غلظت ها دارای اثر بازدارندگی بوده و توانایی مهار رشد قارچ اسانس ها بیشتر از قارچ کش شیمیایی (فرمالین) بود. بیشترین و کمترین قطر هاله رشد برای غلظت 125mL/L پس از 8 روز انکوباسیون مربوط به فرمالین و میخک هندی به ترتیب با 62.8 و14.1  میلی متر بود. میخک هندی و زیره سبز با غلظت 250mL/L و آویشن شیرازی و فرمالین با غلظت 500mL/L قادر به مهار کامل رشد قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس شدند. بنابراین اسانس های میخک هندی و زیره سبز با درصد بازدارندگی بالا به ترتیب به عنوان بهترین اسانس ها برای کنترل رشد قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس به جای استفاده از قارچ کش های شیمیایی, توصیه می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سنچولی، نرجس، غفاری، مصطفی، و قرایی، احمد. (1394). بررسی مقایسه ای اثرات ضدقارچی اسانس های آویشن شیرازی, زیره سبز و میخک هندی در مقایسه با فرمالین بر قارچ مولد آفلاتوکسین Aspergillus parasiticus. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 12 (دوره جدید)(3 (پیاپی 50))، 1691-1698. SID. https://sid.ir/paper/197279/fa

    Vancouver: کپی

    سنچولی نرجس، غفاری مصطفی، قرایی احمد. بررسی مقایسه ای اثرات ضدقارچی اسانس های آویشن شیرازی, زیره سبز و میخک هندی در مقایسه با فرمالین بر قارچ مولد آفلاتوکسین Aspergillus parasiticus. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1394؛12 (دوره جدید)(3 (پیاپی 50)):1691-1698. Available from: https://sid.ir/paper/197279/fa

    IEEE: کپی

    نرجس سنچولی، مصطفی غفاری، و احمد قرایی، “بررسی مقایسه ای اثرات ضدقارچی اسانس های آویشن شیرازی, زیره سبز و میخک هندی در مقایسه با فرمالین بر قارچ مولد آفلاتوکسین Aspergillus parasiticus،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 12 (دوره جدید)، no. 3 (پیاپی 50)، pp. 1691–1698، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197279/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا