مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اسانس های گیاهی بر دو گونه مهم آسپرژیلوس

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه و هدف: خطرات استفاده از داروهای شیمیایی و نگهدارنده های صناعی مواد غذایی, افزایش عفونت های میکروبی مقاوم به پادزیست ها, توجه به آسپرژیلوزیس و مایکوتوکسیکوزیس, به عنوان بیماری های حایز اهمیت قارچی, و هم چنین فساد کپکی محصولات کشاورزی, و از سوی دیگر, ظرفیت اسانس ها, در مقابله با میکروارگانیسم ها, بستر مناسبی را برای تحقیق فراهم نموده است. هدف این مطالعه بررسی اثرات اسانس های زیره سبز, کاکوتی و سیاه دانه رویش یافته در استان خراسان رضوی روی رشد قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس می باشد.روش تحقیق: این مطالعه از نوع تجربی است و مواد گیاهی مورد استفاده در این تحقیق, در طی سال 1387 انتخاب و جمع آوری گردیدند. سپس اسانس آن ها به روش تقطیر با آب تهیه شد. با استفاده از روش براث ماکرودیلوسیون, میانگین حداقل غلظت مهار کننده (MIC90) و میانگین حداقل غلظت قارچ کشی (MFC) اسانس های مزبور, در غلظت های 3, 5/2, 2, 5/1, 1, 5/0 و 25/0 میلی گرم در میلی لیتر, علیه آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس, با 4 بار تکرار آزمایش, تعیین گردید. قارچ های مورد آزمایش پس از کشت در حرارت 28 درجه سانتی گراد و در محیط عصاره مخمر به ترتیب بعد از مدت 48, 72 و 96 ساعت از نظر درجه رشد مورد بازبینی قرار می گرفتند. سپس با انجام کشت مجدد در محیط ژلوز سیب زمینی, MIC90 و MFC آن ها تعیین می شد.یافته ها: در مجموع, پس از 4 بار تکرار آزمایش, میانگین MIC90 اسانس های مذکور علیه هر دو گونه قارچ مورد مطالعه از 25/0 تا 75/1 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شد و میانگین MFC این اسانس ها از 5/0 تا 5/2 میلی گرم در میلی لیتر به دست آمد. روغن های اساسی زیره سبز و کاکوتی, قوی ترین فعالیت علیه هر دو گونه قارچی را داشتند (0.25≤MIC90≤0.43). حال آن که اسانس سیاه دانه فعالیت ضدآسپرژیلوسی نسبتا متوسطی را دارا بود (1.25≤MIC90≤1.75).نتیجه گیری: از یافته های حاصل از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که اسانس های زیره سبز, کاکوتی و سیاه دانه دارای عملکرد مناسب ضدقارچی علیه آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس هستند و امکان استفاده از آن ها به منظور کاربرد در امور پزشکی, داروسازی, دامپزشکی, صنایع غذایی, رایحه درمانی, آرایشی و بهداشتی به صورت دارو و عناصر ضدقارچی وجود دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مینوییان حقیقی، محمدحسن، و خسروی، علیرضا. (1388). اثرات اسانس های گیاهی بر دو گونه مهم آسپرژیلوس. افق دانش، 15(4 (پیاپی 46))، 5-15. SID. https://sid.ir/paper/68616/fa

    Vancouver: کپی

    مینوییان حقیقی محمدحسن، خسروی علیرضا. اثرات اسانس های گیاهی بر دو گونه مهم آسپرژیلوس. افق دانش[Internet]. 1388؛15(4 (پیاپی 46)):5-15. Available from: https://sid.ir/paper/68616/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن مینوییان حقیقی، و علیرضا خسروی، “اثرات اسانس های گیاهی بر دو گونه مهم آسپرژیلوس،” افق دانش، vol. 15، no. 4 (پیاپی 46)، pp. 5–15، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68616/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button