مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

966
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه تولید اسکلرت و آفلاتوکسین در Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus و مقایسه اثر بعضی مواد شیمیایی و عصاره گیاه آلوئه ورا روی رشد پرگنه Aspergillus parasiticus

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 گونه های جنس آسپرژیلوس روی مواد غذایی مورد استفاده انسان و دام رشد کرده و با تولید متابولیت های ثانویه از جمله آفلاتوکسین ها خسارات زیادی را باعث می شوند و از ارزش غذایی آن ها می کاهند. در این مطالعه اثر غلظت های مختلف اسید سیتریک و اسید پروپیونیک و عصاره گیاه آلوئه ورا روی رشد پرگنه قارچ های Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus مورد بررسی قرار گرفت برای این منظور غلظت های مورد نظر از این ترکیبات تهیه و به محیط کشت چاپک دوکس آگار اضافه شد, این محیط ها سپس بوسیله یک دیسک پنج میلی متری حاوی کشت تازه Aspergillus parasiticus تلقیح گردیده و نتایج حاصله نشان داد که اسید پروپیونیک در غلظت های 0.5, 0.8, 1, 1.5 درصد به طور کامل از رشد پرگنه جلوگیری کرد. اسید سیتریک در غلظت های 0.5, 0.8, 1 درصد, خواص ضد قارچی متوسط داشت و در غلظت 1.5 درصد تاثیری در کاهش قطر پرگنه نداشت. عصاره گیاه آلوئه ورا با غلظت 6, 4, 2 درصد اثر بازدارندگی نشان داد. در بررسی رابطه بین تولید اسکلرت و آفلاتوکسین, جدایه های Aspergillus parasiticus و Aspergillus flavus در محیط کشت چاپک کشت داده شدند, و با روش کروماتوگرافی مایع با فشار بالا میزان آفلاتوکسین تولید شده اندازه گیری شد, در مقایسه با میزان کل آفلاتوکسین تولید شده توسط جدایه های مزبور, گروه دارای اسکلرت کوچک آفلاتوکسین بیشتری در مقایسه با گروه فاقد اسکلرت و دارای اسکلرت بزرگ تولید کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خدادادی، فاطمه، امینایی، محمدمهدی، و درکی، نادر. (1391). بررسی رابطه تولید اسکلرت و آفلاتوکسین در Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus و مقایسه اثر بعضی مواد شیمیایی و عصاره گیاه آلوئه ورا روی رشد پرگنه Aspergillus parasiticus. (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، 26(1)، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/142824/fa

    Vancouver: کپی

    خدادادی فاطمه، امینایی محمدمهدی، درکی نادر. بررسی رابطه تولید اسکلرت و آفلاتوکسین در Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus و مقایسه اثر بعضی مواد شیمیایی و عصاره گیاه آلوئه ورا روی رشد پرگنه Aspergillus parasiticus. (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران[Internet]. 1391؛26(1):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/142824/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه خدادادی، محمدمهدی امینایی، و نادر درکی، “بررسی رابطه تولید اسکلرت و آفلاتوکسین در Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus و مقایسه اثر بعضی مواد شیمیایی و عصاره گیاه آلوئه ورا روی رشد پرگنه Aspergillus parasiticus،” (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، vol. 26، no. 1، pp. 29–36، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button