مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,011
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

799
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین جیره بر پاسخ های ایمنی و پارامترهای بیوشیمیایی خون در بوقلمون های بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 122 | صفحه پایان 130

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام (CP) و ترئونین (Thr) جیره بر پاسخ ایمنی و پارامتر های بیوشیمیایی خون در بوقلمون های بومی ایران انجام گردید. تعداد 160 بوقلمون بومی نر 4 هفته بطور تصادفی به آزمایش فاکتوریل 5×2 تخصیص یافتند. تیمارها شامل دو سطح جیره ای پروتئین خام (90 و 100 درصد توصیه NRC) و 5 سطح ترئونین (0.85 0.75, 0.95, 1.05 و 1.15 درصد جیره) بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام جیره بر روی پاسخ ایمنی سلولی و هومورال و پارامترهای سرم خون اثر معنی داری نداشت (P<0.05). همچنین مقادیر مختلف ترئونین نتوانسته بود پاسخ ایمنی سلولی و پاسخ آنتی بادی در برابر SRBC در 7 روز پس از چالش اول را در بوقلمون های بومی تحت تاثیر قرار دهد (P<0.05). اگرچه در چالش ثانویه تیمارهای حاوی 0.85 و 1.15 درصد ترئونین, بالاترین سطح آنتی بادی در برابر SRBC را داشته و با گروه حاوی 0.95 ترئونین اختلاف معنی داری داشتند (P<0.05). سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین اثر معنی داری بر مقادیر گلوکز, کلسترول, تری گلیسرید, آلبومین, HDL,LDL  و VLDL نداشتند (P<0.05). اگرچه سطح 1.05 درصد ترئونین, سطح توتال پروتئین و اسید اوریک را در سرم بوقلمون های بومی بطور معنی داری افزایش داده بود (P<0.05). باستثنای اسید اوریک, هیچ اثر متقابلی بین پروتئین خام و ترئونین در پارامترهای اندازه گیری شده مشاهده نگردید (P<0.05). نتایج مطالعه حاضر بطور کلی نشان داد که مکمل کردن اسید آمینه ترئونین در جیره می تواند باعث بهبود پاسخ ایمنی هومورال و افزایش سطح اسید اوریک سرم در بوقلمون های بومی گردد, اگرچه مقادیر مختلف پروتئین خام تاثیری بر این پارامترها نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حبیبی، رامین، جلیلوند، قاسم، جان محمدی، حسین، و شجاعیان، کمال. (1396). ارزیابی سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین جیره بر پاسخ های ایمنی و پارامترهای بیوشیمیایی خون در بوقلمون های بومی ایران. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 30(3 (پیاپی 116))، 122-130. SID. https://sid.ir/paper/200871/fa

    Vancouver: کپی

    حبیبی رامین، جلیلوند قاسم، جان محمدی حسین، شجاعیان کمال. ارزیابی سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین جیره بر پاسخ های ایمنی و پارامترهای بیوشیمیایی خون در بوقلمون های بومی ایران. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(3 (پیاپی 116)):122-130. Available from: https://sid.ir/paper/200871/fa

    IEEE: کپی

    رامین حبیبی، قاسم جلیلوند، حسین جان محمدی، و کمال شجاعیان، “ارزیابی سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین جیره بر پاسخ های ایمنی و پارامترهای بیوشیمیایی خون در بوقلمون های بومی ایران،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 3 (پیاپی 116)، pp. 122–130، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200871/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button