مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,187
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر پاسخ های ایمونولوژیک جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 199

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر عملکرد و پاسخ های سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, آزمایشی با استفاده از 432 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 انجام پذیرفت. جوجه ها بهصورت تصادفی به 9 تیمار آزمایشی و 4 تکرار (12 جوجه در هر تکرار) در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملا تصادفی اختصاص یافتند. فاکتورهای مورد بررسی شامل سطوح مختلف پروتئین با 3 سطح 100, 95 و 90 درصد توصیه های راهنمای پرورش سویه راس و سطوح مختلف ترئونین با 3 سطح 100, 110 و 120 درصد توصیه های راهنمای پرورش سویه راس بودند. یافته های مطالعه حاضر نشان داد که هر چند استفاده از سطوح مختلف پروتئین و ترئونین تاثیر معنیداری بر تیتر آنتی بادی علیه ویروس بیماری نیوکاسل نداشت, اما کاهش سطح پروتئین جیره, موجب کاهش پاسخ های ایمنی هومورال اولیه (P=0.16) و ثانویه (P=0.13) علیه گلبول قرمز گوسفندی در یک سطح حاشیه ای گردید, با این وجود افزایش 10 درصدی سطح ترئونین جیره توانست این پاسخ ها را به شکل موثری بهبود بخشد (P<0.05). استفاده از جیره های با حداقل 110 درصد نیاز ترئونین سبب کاهش معنی دار نسبت های آلبومین به گلوبولین (P<0.01) و هتروفیل به لنفوسیت (P<0.05) گردید. این پاسخ ها به دلیل تاثیر قابل توجه سطوح بالای ترئونین بر افزایش سطح گلوبولینهای سرم و همچنین درصد لنفوسیت ها بروز نموده بود (P<0.05). اثر متقابل بین سطوح مختلف پروتئین و ترئونین در پاسخ بافت های لنفاوی معنی دار بود (P<0.05) و بالاترین وزن نسبی طحال و بورس فابریسیوس و همچنین بیشترین تعداد غده لنفاوی غیر منتشره ناحیه لامیناپروپریای ژژنومی, متعلق به پرندگانی بود که از بالاترین سطوح پروتئین و ترئونین استفاده نموده بودند. لذا نتایج آزمایش حاضر بیانگر آن است که هرچند کاهش 10 درصدی پروتئین جیره سبب کاهش پاسخ های ایمنی هومورال و وزن نسبی بورس فابریسیوس در جوجه های گوشتی گردید, اما افزودن حداقل 110 درصد ترئونین توصیه شده توانست پاسخ های ایمنی هومورال, درصد گلوبولین های خونی و هم چنین نسبت لنفوسیت ها را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، محمدعلی، مهدوی، سیدامیرحسین، و سمیع، عبدالحسین. (1392). اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر پاسخ های ایمونولوژیک جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(1 )، 185-199. SID. https://sid.ir/paper/147518/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی محمدعلی، مهدوی سیدامیرحسین، سمیع عبدالحسین. اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر پاسخ های ایمونولوژیک جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(1 ):185-199. Available from: https://sid.ir/paper/147518/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی عباسی، سیدامیرحسین مهدوی، و عبدالحسین سمیع، “اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر پاسخ های ایمونولوژیک جوجه های گوشتی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 1 ، pp. 185–199، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا