مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,059
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سلنیوم و بی کربنات سدیم بر صفات بیوشیمیایی خون، عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 پاسخ جوجه های گوشتی نگهداری شده در شرایط تنش گرمایی به مکمل های سلنیوم و بی کربنات سدیم در یک آزمایش با استفاده از 216 قطعه جوجه نر سویه تجاری راس بررسی شد. جوجه ها تا 28 روزگی در شرایط یکسان نگهداری و تغذیه شدند و سپس بطور تصادفی به قفس های سه طبقه استاندارد منتقل و تا 42 روزگی در شرایط تنش گرمایی (دمای 35 درجه سانتی گراد, به مدت 7 ساعت در روز) نگهداشته شدند. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با روش فاکتوریل 3×2 (دو سطح صفر و 0.3 میلی گرم سلنومتیونین و سه سطح صفر, 3 و 6 گرم بی کربنات سدیم) اجرا شد. جیره ها در فاصله زمانی 28 تا 42 روزگی به جوجه ها تغذیه شدند. نتایج نشان داد که غلظت آنزیم های آنتی اکسیدانی خون شامل گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز بطور معنی داری (P<0.05) تحت تاثیر مصرف سلنومتیونین قرار گرفت. مکمل سازی جیره ها با سلنیوم یا بی کربنات سدیم, غلظت تری گلیسرید خون را کاهش و پروتئین کل خون را افزایش داد (P<0.05). نتایج نشان داد که افزودن بی کربنات به جیره ها, ضریب تبدیل خوراک را بطور معنی داری (P<0.05) کاهش داد, اما سلنومتیونین اثری بر ضریب تبدیل نداشت. بازده لاشه و وزن نسبی سینه و ران ها تحت تاثیر افزدون بی کربنات سدیم به جیره ها بطور معنی داری (P<0.05) افزایش یافت. سلنومتیونین به طور معنی داری (P<0.05) درصد چربی شکمی و وزن نسبی کبد را کاهش داد. بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت که افزودن سلنومتیونین و بی کربنات سدیم به جیره جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی, اثرات سودمندی بر صفات بیوشیمایی خون و عملکرد آنها دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، سمیه، ریاسی، احمد، افضلی، نظر، و فتحی نسری، محمدحسن. (1390). تاثیر سلنیوم و بی کربنات سدیم بر صفات بیوشیمیایی خون, عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 24(1 (پیاپی 90))، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/200982/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی سمیه، ریاسی احمد، افضلی نظر، فتحی نسری محمدحسن. تاثیر سلنیوم و بی کربنات سدیم بر صفات بیوشیمیایی خون, عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(1 (پیاپی 90)):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/200982/fa

    IEEE: کپی

    سمیه رمضانی، احمد ریاسی، نظر افضلی، و محمدحسن فتحی نسری، “تاثیر سلنیوم و بی کربنات سدیم بر صفات بیوشیمیایی خون, عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 1 (پیاپی 90)، pp. 13–22، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button