مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,320
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر منابع سلنیوم آلی و معدنی و ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

چکیده

 به منظور بررسی و مقایسه اثر منابع سلنیوم آلی, معدنی و ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, آزمایشی به روش فاکتوریل با دو عامل دمای پرورش در دو سطح و افزودنی جیره در شش سطح در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با استفاده از 960 جوجه گوشتی با 4 تکرار به مدت 56 روز به اجرا درآمد. پرندگان موجود در شرایط تنش گرمایی در طول مدت آزمایش, روزانه به مدت 8 ساعت با افزایش دمای سالن به 37o درجه سانتی گراد به سر بردند. گروه های آزمایشی حاوی افزودنی جیره شامل: 1) جیره بدون هیچ گونه افزودنی (Ctl), 2) 0.3ppm+Ctl سلنیوم آلی (ÒSel-Plex), 3SY جیره 0.3ppm+Ctl سلنیوم آلی + 50mg/Kg ویتامین E به شکل آلفاتوکوفرول (SY+E),4 ) جیره 0.3ppm+Ctl سلنیوم معدنی سلنیت سدیم(SS) , 5) جیره 0.3ppm+Ctl سلنیت سدیم + 50mg/Kg ویتامینE (SS+E) , 6) جیره 50mg/Kg+Ctl ویتامین E (E). جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی در مقاطع سنی 21-1, 42-21 و کل دوره افزایش وزن کمتری نسبت به پرندگان در دمای طبیعی نشان دادند (P<0.05). خوراک مصرفی در دوره های 42-21 و کل دوره و ضریب تبدیل غذایی در 21-1 روزگی در پرندگان تحت تنش گرمایی, به ترتیب کمتر و بدتر از پرندگان در دمای طبیعی بود (P<0.05). در 21 روز اول آزمایش تفاوت معنی داری از لحاظ افزایش وزن بین گروه های استفاده کننده از افزودنی ها در جیره وجود نداشت, اما در 21 تا 42 روزگی و کل دوره گروه های SY, SS, SS+E, SS+E و E در مقایسه با تیمار Ctl افزایش وزن بیشتری داشتند (P<0.05). مصرف خوراک تنها در دوره 42 تا 56 روزگی تحت تاثیر معنی دار تیمارهای افزودنی قرار گرفت (P<0.05). ضریب تبدیل غذائی بهبود معنی داری را در گروه های SY و SS در تمام دوره ها بجز 21-1 روزگی نشان داد (P<0.05). اثر متقابل دمای پرورش × افزودنی جیره در تمام دوره ها, به غیر از 21-1 و 56-42 روزگی برای افزایش وزن, تنها در 42-21 روزگی برای مصرف خوراک و در تمام دوره ها برای ضریب تبدیل معنی دار شد (P<0.05). درصد لاشه, کبد, چربی حفره بطنی و تلفات کل تحت تاثیر معنی دار دمای پرورش و افزودنی های جیره و اثر متقابل آن دو قرار نگرفت (P>0.05). جوجه های موجود در شرایط تنش گرمایی از شاخص تولید پایین تری برخوردار بودند (P<0.05). همچنین تیمارهای SY و SS افزایش معنی داری را در شاخص تولید نسبت به سایر تیمارها نشان دادند (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، شعبان، فرهادی، دانیال، و ولی پوری، احمدرضا. (1390). مقایسه اثر منابع سلنیوم آلی و معدنی و ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 24(2 (پیاپی 91))، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/200897/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی شعبان، فرهادی دانیال، ولی پوری احمدرضا. مقایسه اثر منابع سلنیوم آلی و معدنی و ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(2 (پیاپی 91)):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/200897/fa

    IEEE: کپی

    شعبان رحیمی، دانیال فرهادی، و احمدرضا ولی پوری، “مقایسه اثر منابع سلنیوم آلی و معدنی و ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 2 (پیاپی 91)، pp. 25–35، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200897/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button